6 четения

Празнична седмица събира учители и ученици в Старопрестолната гимназия по икономика

ДИСКУСИИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, ДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА КНИГИ ЗА УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА, ЧЕТЕНИЯ И СРЕЩИ С БИВШИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ – УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ, са част от събитията, с които училището чества патронния си празник. Празниците в гимназията започнаха още в началото на тази седмица с инициативата „Нашата библиотека“. В този ден учители и ученици са дарили книги за училищната библиотека, като най-голям брой книги и учебни помагала са предоставили учителите по български език и литература Румяна Радова и по математика – Ваня Бояджиева.

Заедно със своите преподаватели по български език и литература всички възпитаници на гимназията са участвали и в оригинална дискусия на тема „Българският език – ту арфа, ту меч“. Вчера училището е било превърнато в работилница за творческо писане и младите автори на поезия и проза са чели свои произведения.

Във фоайето на училището вече е подредена и изложба с постери, на които са представени творби на участниците в литературния конкурс за ученическо творчество на тема „Моето училище”, посветен на 97-мата годишнина от създаването на училището.

Програмата от празничната седмица продължава с литературно четене в Регионална библиотека, свързано с годишнина от смъртта на Йордан Йовков и с конкурса за есе на английски език на тема „Моето училище“. Деветокласници ще гостуват на малчуганите в детска градина „Пролет“, за да почетат приказки на малките си приятели ден преди празника, който е на 19 октомври. Състезание по счетоводство между единадесетите класове и фотоизложба на Калин Тодоров ще предшестват празничния ден. Калин е ученик в XII „в“ клас, а изложбата му е на тема „Нашата България“. Със своите снимки той вече е победител във фотоконкурс на същата тема и наградата му е била посещение на Европейския парламент в Брюксел.

В сряда, на 19 октомври, когато е патронният празник, денят започва с водосвет в църквата „Св. Никола“, а след това в музей „Учредително събрание” е празничната програма „Старопрестолна гимназия по икономика – в миналото и днес“. На следващия ден гимназията ще участва в Деня на отворени врати в Кеймбридж училище, организиран от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!