6 четения

Проверка по сигнал в редакцията. БДЖ блокира учебни занятия в Стражица заради отменен влак от Горна Оряховица

Диан Любомиров от „Пътнически превози“: „Имало е проблем с локомотивите, може да пуснем автобуси„

НАД 50 ДУШИ, ОТ КОИТО БЛИЗО 30 УЧИТЕЛИ В СТРАЖИЦА, ТРЕТА СУТРИН не могат да стигнат навреме до работните си места, защото няма пътнически влак в 7,20 часа сутринта от Горна Оряховица за Шумен. За това алармира вчера Елена Петкова, която е учител в Стражица, но пътува всяка сутрин от Горна Оряховица, където живее. Редом с нея подписка започват и другите й колеги, които живеят в железничарския град, но преподават в различни учебни заведения в Стражица.

„Трета сутрин мръзнем и този влак, с който трябва да сме преди 8 часа в Стражица, за да влезем в клас навреме, го няма. Търсихме най-различни начини да разберем защо, въртяхме какви ли не телефони дори и до София, но никой не може или не иска да ни отговори – влакът временно ли е спрян, отменен ли е и ако е така, защо БДЖ не отпуска автобус по линията, за която всъщност си плащаме и която на таблото я има. С този влак до Шумен пътуват и жепейци от Горна Оряховица, които също не знаят какъв е проблемът. След като трета сутрин мръзнем, започваме да търсим близки и познати да ни карат с коли до Стражица, но така не може да продължава”, каза Елена Петкова от името на колегите си.

ДЕСЕТКИ ТЕЛЕФОНИ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗВЪРТИ РЕПОРТЕРЪТ НА „БОРБА“ ВЧЕРА, ЗА ДА стигне до човек от БДЖ, който може да даде отговор на въпроса този пътнически влак спрян ли е, отменен ли е и защо никой не обръща внимание на пътуващите от Горна Оряховица до Стражица?! Най-накрая открихме служител на железницата ни от поделението „Пътнически превози”, който отговоря за влаковете. Диан Любомиров научи от нас за проблема и първо каза, че час по-късно по същата линия имало бърз влак. Той обаче не знаеше, че в 7,20 часа всяка сутрин пътуват учители за Стражица, които не могат да влязат в клас за третия час, например. Според него имало проблеми с локомотивите и днес пътническият влак щяло да го има. Ако случайно проблемът не бил отстранен, БДЖ щяла да пусне автобус за пътниците, които отиват на работа, а не на курорт.

Нели СУКОВА

Един коментар за “Проверка по сигнал в редакцията. БДЖ блокира учебни занятия в Стражица заради отменен влак от Горна Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!