18 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 14 – 20 октомври

Пълнолунието ще допринесе важно начинание най-после да се осъществи

Здраве: Следете кръвното си налягане днес и през уикенда. Възможна е поява на главоболие, което е признак, че зрението ви е отслабено. Посетете очен лекар. В дните от понеделник до четвъртък се обличайте добре и според сезона. Не си позволявайте да настинете, защото и най-леката настинка може да прерасне в нещо по-сериозно. Красота и външен вид: Коса: подходящи дни за подстригване на косите – всички в периода. Ако се подстрижете днес или в събота, растежът се ускорява заради фазата на Луната. Подстрижете ли се в следващите дни – косата ви ще расте по-бавно. Коламаска: благоприятни дни: всички дни от периода. Масажи: лечебни – понеделник и вторник. Ароматни и разпускащи – сряда и четвъртък. Обеци и татуировка: неблагоприятни дни за поставяне на обеци и татуиране на тялото: сряда и четвъртък. Парна баня: избягвайте престоя в парна баня в дните сряда и четвъртък.

Хранене и диета: Луната е в нарастваща фаза до неделя, когато настъпва пълнолуние. Въпреки това днес и утре са благоприятни за стартиране на дългосрочен хранителен режим дни. От неделя започва четиринайсетдневен период, в който Луната е намаляваща. Организмът по-лесно се освобождава от всичко излишно. Апетитът намалява. Възползвайте се, защото диетите дават по-добри резултати в този период. А лунната диета стартира в неделя, 16 октомври, точно в 7.23 часа, с настъпване на фаза пълнолуние.

Основни звездни аспекти: Луната през тази седмица гостува на Риби, Овен, Телец, Близнаци и Рак. Движението й в двата кардинални знака Овен и Рак предизвиква мотивацията ни, а пълнолунието ще допринесе важно начинание, за което сме се борели дълго време, най-накрая да се осъществи. Да внимават всички, родени в посочените знаци. За тях седмицата предстои да бъде доста активна и натоварена.

В съзвучие с казаното е и секстилът между Меркурий и Сатурн в петък, 14 октомври. Двете планети се срещат, за да покажат каква е посоката на вятъра и как да се настроим в съзвучие, за да бъдем успешни в начинанията си. Ще получим подкрепа, само ако я търсим и се борим за нея. Нищо даром няма да получим.

Не всеки риск обаче генерира бързи успехи. На 15 октомври, събота, Слънцето е в опозиция с Уран. Желанието ни да опитаме нещо ново в живота среща твърдия отпор на страха да рискуваме и да поемаме отговорностите на риска. Това е и причината дните през новата работна седмица да са нервни, напрегнати и емоционални. Често се чувстваме раздвоени между желанието да поемем в нова посока и комфорта да се оставим на течението. Нужно е всеки сам за себе си да прецени дали е време за реформи.

ОВЕН

Не се плашете от промени

За Овните предстои една чудесна седмица, стига да мобилизират силите си и да работят за своето благополучие. Тук мързелът никак не се третира като положителна черта. Време е да се хванете здраво за идеите си и да направите плавна крачка към едно по-добро и сигурно бъдеще. Рискът определено си заслужава. В личен план можете да контролирате събитията. Не се плашете от промени, време е те да влязат внезапно в живота ви, за да ви направят още по-щастливи.

ТЕЛЕЦ

Осъществете реформите

Пълнолунието тази седмица ще ви дари със сили, енергия и мотивация да се справяте с всякакви пречки пред себе си. Време е да се устремите към планирани за това време на годината промени. Активизирайте се и бъдете адекватни спрямо ситуациите. От годината остана още малко време, през което можете да достигнете професионалните върхове. Личният живот през тази седмица ще протича благополучно. Хармонията няма да напуска взаимоотношенията ви.

БЛИЗНАЦИ

Разпускайте с приятели

Близнаците анализират постигнатото през последните няколко седмици. За тях предстои период на рутинни ангажименти, поглед назад в миналото и осъзнаване на някои дребни грешки. Може да се каже, че тази седмица ще е благоприятна и за семейни сбирки и опрощавания на прегрешения, но едва ли през всичките дни ще ви се среща с роднини. Приятелите ще са на първо място и срещите с тях ще са ви най-отпускащото нещо. Доставете си тази радост.

РАК

Смело напред

Не може да се отрече, че мнозина от представителите на Рак се чувстват великолепно. Е, поне тази част от тях, които не си внушават излишни тревоги, болести и фатални мисли. Ключът към успеха ви се крие в благоприятната вътрешна нагласа. Мислете позитивно, а и ще имате повод за подобно мислене, тъй като ви предстои една превъзходна седмица. Ще осъществите с лекота промени и новости, които бяхте планирали неотдавна. Вървете смело напред, без предразсъдъци.

ЛЪВ

Вратите са отключени

За Лъвовете предстои един прекрасен период. Вашият управител Слънцето се среща с Уран и ви разкрива възможности да направите генерални реформи в живота си. Реформи, от които се нуждаете и не ви е стигала смелостта, за да осъществите. Пред вас ще се отворят нови светове и отключени врати. Стегнете се и ангажирайте съзнанието си с всички нови възможности. При мнозина доходите също ще започнат да нарастват след едно предложение в дългосрочен аспект.

ДЕВА

Намерете себе си

Едва ли някой ще оспори, че около вас цари чар и обаяние точно в този момент. Време е обаче да съсредоточите погледа си върху вътрешния свят и да спрете да се интересувате от общественото мнение за вас самите. Предстои период, който цели да ви види истински щастливи отвътре, а не отвън. Отпуснете се и опитайте да бъдете една идея по-позитивни от друг път. Не можете да се оплачете от липса на късмет. Повярвайте в себе си и всичко ще се нареди благополучно.

ВЕЗНИ

Бездействието ви убива

За Везните не може да се каже, че предстои една съвсем безпроблемна и волна откъм грижи седмица. При тях по-скоро нещата са крайни – или много работа, или пълно бездействие. Задачата ви в случая е да уравновесите ангажиментите си така, че хем да не се преуморявате на моменти, хем и да не изпадате в апатия от липса на дейност. В личния живот проблеми няма да имате, стига да не изпаднете в поредната депресия отново заради липсата на сериозни неща, които да вършите и които да поемат цялото ви съзнание.

СКОРПИОН

Вярвайте в бъдещето

Скорпионите са хора, които умеят да се радват на щастието. Сега им предстои пълноценен и благополучен период, който ще акцентира и върху техния личен живот, и върху професионалните им изяви. Въпреки че вторите няма да дадат особен резултат още през настоящата седмица, действията ви ще намерят почва за едно по-дългосрочно развитие. Не се страхувайте да развихрите съзнанието си, да се отпуснете и да повярвате в едно по-добро бъдеще.

СТРЕЛЕЦ

Служебна оферта

Предстои един наистина позитивен период, особено за Стрелците, родени през ноември. Те ще са заинтригувани от предложение за ново начало и ако то е професионално, ще получат зелена светлина да го приемат. Всички останали нека чакат звездния си миг до две-три седмици. При вас, представителите на този знак, средата на октомври е много ползотворно време, което е хубаво да използвате рационално. Не се плашете от периода на Сатурнова дупка, който вече изживявате. Той е пречистващ и ви носи ползи.

КОЗИРОГ

Справяте се с финансите

С радост може да се отбележи, че Козирозите вече излизат от лошия финансов период, в който попаднаха от началото на октомври. Ето че добрата новина в хороскопа вече е изречена и тя ще е повод за добро настроение, позитивни мисли и дългосрочни очаквания. Тази седмица предстоят хубави пътувания или срещи, които ще оставят дълбок отпечатък върху съзнанието ви. Настроението ви е приповдигнато, но положително. В службата се концентрирате трудно. Там ще сте по-плодовити след десетина дни.

ВОДОЛЕЙ

Трудностите са за добро

Водолеите навлизат в един по-труден период, но както вече си знаят, трудностите винаги имат характер на провокация, която да мотивира хората. Мнозина ще имат шанса да повишат доходите си, ако проявят прецизност на работното място и поддържат активно темпо на работа. В любовта седмицата е обещаваща, особено за самотните представитеи, за които предстои влюбване. Срещата на Слънцето и Уран е повод за взрив от чувства и емоции. Насладете се на този момент.

РИБИ

Всичко е на шест

В търсене на най-доброто партньорство мнозина от Рибите ще преживеят период на засилена комуникация, желание за общуване и разгръщане в сферата на бизнеса и любовта. Като цяло предстоят прекрасни дни и ако сте Риби, може да се успокоите, че и откъм работа ще ви върви, и откъм личен план нещата ще бъдат добре. Повярвайте в успеха и привлечете приятни нови запознанства, като внимавате на кого се доверявате.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

14 октомври. Цветът на вашия живот е розовият. Живеете ден за ден, обичате искрено и говорите непринудено. Нещата наоколо се променят с всяка изминала минута и никога не можете да кажете какво ще бъде утре. Влюбени сте в авантюрата. Мнозина от вас се увличат по тази страст към промени и така забравят границата. Те никога не спират на едно място, за да свият гнездо, да създадат дом и семейство. Ако не желаете да сте сред тях, научете се да бъдете постепенни, постоянни и рутинни в действия си. Обичайте, но и позволявайте да ви обичат.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация и хубави преживявания в сферата на отношенията и любовта. Това е година, през която не бива да сте толкова активни, да не предизвиквате промени, а да живеете за хармонично и ритмично с всичко, постигнато дотук.

Здраве: Възможни са проблеми с имунитета, с гърлото, носоглътката и сливиците.

15 октомври. Вие, родените на 15 октомври, сте от тези, които знаят как да влязат под кожата на хората покрай себе си. С блага дума и усмивка постигате всичко. Умеете да вдъхвате спокойствие. Това си е чисто изкуство. Желаете да вкарате ред навсякъде. Дори понякога се бъркате в чуждите съдби с намерение уж да помогнете.

Не е хубаво да си врете носа там, където не бива. Не давайте излишни съвети и още по-малко не се налагайте в чуждите съдби.

Навлизате в година на анализ и преоценка на изминалите девет години. Нужно е да бъдете критични към себе си и към хората около вас. От друга страна, това е година, удобна за обучение и преквалификация, и вие трябва да използвате това време пълноценно.

Здраве: Възможни са проблеми с лимфните възли, кожни инфекции.

16 октомври. Носите добри сърца. Умеете да прощавате всичко на хората около себе си. Раняват ви, но пак се изправяте и продължавате напред, без да съдите и наказвате някого. Не таите злоба и жажда за мъст. Това е и причината доста често да се разочаровате от свои близки и хора, на които сте вярвали безпределно. Съветът към вас е да не се предоверявате и да си имате едно наум, че хората могат в един момент да ви изменят.

Следващата година ще ви помогне да си стъпите на краката във финансов аспект. Това ще е година на материална стабилност, просперитет в работата и парични придобивки. Не отказвайте на предложение за нова работа. Ще се озовете на позиция, на която не сте и предполагали, че можете да се озовете.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете коленете.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!