48 четения

СОУ „Ем. Станев” и ПМГ В. Друмев” станаха част от инициативата „Be active – Даваме повече“

Две великотърновски училища се включиха в програмата на Българския спортен тотализатор „Be active – Даваме повече“. Целта и е да накара учениците от горните класове да спортуват активно и да се хранят здравословно. Инициативата е продължение на Европейската седмица на спорта и се провежда с подкрепата на Европейската комисия и Съюза на европейските лотарии (EL).

Баскетбол, волейбол, футбол и редица спортни игри се проведоха СОУ „Емилиян Станев” и ПМГ „Васил Друмев”. Падналият дъжд накара част от проявите в Математическа гимназия да стартират във физкултурния салон, където обаче ентусиазмът не беше по-малък под ръководството на популярните Лео и Играта.

„Включихме се в инициативата, защото науката и спортът трябва да вървят ръка за ръка”, коментира директорът на ПМГ „Васил Друмев” Ангел Гушев, който се изяви силно в баскетболния мач в салона заедно с Играта.

Дъжд-не дъжд, футболът бе на новата открита спортна площадка, като в него се включиха и момичета. За над 60-те ученици от ПМГ, включили се в спортния празник, имаше тениски и шапки.

Снимка: Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!