200 четения

„Хъшове“ – единствената истинска механа във Велико Търново

Култовото място за банкети и наслада отново посреща гости

НА ФОНА НА МНОЖЕСТВОТО КОКЕТНИ РЕСТОРАНТИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, „ХЪШОВЕ“ Е „ПОСЛЕДНИЯТ МОХИКАН“ И ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА КЛАСИКА – МЕХАНИТЕ. Хората с банкетна култура от града и региона познават мястото, което се превърна в хит още от отварянето си през 2000 година. Сега собственикът Милен Павлов е реновирал „Хъшове“ и след странство в чужбина отново посреща гости. Това е типичната родна механа, направена във възрожденски стил, с естествени материали – камък, дърво и метал, като е намерен идеален баланс между старинната атмосфера, кулинарна философия и удобствата на съвремието.

В тази типична среда и просторни зали, разположени на три нива, се сервират вкусна храна и отбрани питиета, в унисон с нашенската хранителна култура. Повечето блюда са по стари технологии и рецепти, а атмосферата се допълва от живата музика на оркестър „Колорит“. Всичко тук предразполага да стоплите душата си с подбрани еликсири от българските изби, да опитате мезетата, които са яли царете и болярите, и да послушате песните, които са пели нестинарите. „Хъшове“ е мястото, където можете да поседнете с добра компания и да опитате чудната софра, hushove1която са завещали дедите ни. „Татарски шашлик“, „Свинско филе по царски“, „Царски сач“, „Хайдушки поднос“, „Сабята на шефа“ са само част от вкуснотиите, които допринасят за чудесните моменти в механата. В същия дух и философия е и богатото обедно меню.

Домакинът Милен Павлов обещава на всички посетители весели и запомнящи се вечери с традиционната местна кухня, като в същото време бихте могли да опитате и кухня от други краища на България, като всичко това е комбинирано с добро и бързо обслужване. Със своите 150 места и гъвкава ценова политика, „Хъшове“ е предпочитан партньор от български и чужди туроператори за изхранване на организирани туристи. Обстановката е подходяща за организиране на банкети, семейни тържества, сватби, другарски срещи, рождени дни, бизнес вечери, частни партита и т.н.

С настъпването на празниците са разработени и специални ценови пакети.

Примерно меню за 30 лв.

Първи вариант:

Салата „Велико Търново“

(домати, краставици, пипер, сирене, шунка, яйце, лук)

  1. Пещерска обикновена 100 г
  2. Безалкохолно и минерална вода
  3. Свинска вратна пържола с гъбен сос и гарнитура мозайка
  4. Пърленка
  5. Торта „Сюрприз“

Втори вариант:

  1. Мешана салата
  2. (домати, краставици, сирене, пипер, лук)

Поморийска обикновена 100 г

Безалкохолно и минерална вода

  1. Крехко пилешко вретено върху канапе с гарнитура задушени зеленчуци
  2. Пърленка
  3. Торта „Сюрприз“

Телефони за резервации и контакти: Тел. 0888 712 185, 062 620 211

Ул. “Независимост“ 3 – Търговски комплекс „Европа“ (бивш ГУМ)

http://www.mehana.hashovebg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!