Възторжен прием на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ в старата столица

Балансирана и активна външна политика, сигурност и съдебна реформа обещаха на търновци Цецка Цачева и Пламен Манушев

Скандирания „Победа!” разтресоха препълнената зала на Двореца на културата и спорта

ПО СТАРА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ С ХЛЯБ И СОЛ И ПОД ЗВУЦИТЕ НА ПЕСЕНТА НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ „МАЙКА БЪЛГАРИЯ” ПРЕПЪЛНЕНАТА ЗАЛА НА ДКС “ВАСИЛ ЛЕВСКИ” ПОСРЕЩНА В СЪБОТА ВЕЧЕРТА КАНДИДАТПРЕЗИДЕНТСКАТА ДВОЙКА НА ГЕРБ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА И ВИЦЕАДМИРАЛ ПЛАМЕН МАНУШЕВ.

„Скъпи приятели, изправям се пред вас лице в лице и очи в очи, защото така разбирам истинския дебат в тази кампания. Защото за нас най-важни са гражданите на България, за които и до момента на своите постове сме работили”, поздрави под бурните аплодисменти на присъстващите в залата Цецка Цачева. В речта си тя веднага открои най-важните интереси на страната, които като бъдещ президент кандидатът на ГЕРБ ще отстоява –балансирана и активна външна политика, основана върху националния интерес на България, стабилност и сигурност, справедливост на закона и довършване на съдебната реформа. „В момента България е фактор на стабилност в региона и в Европа и това се признава от нашите европейски партньори. Усилията, които полагат правителството на Бойко Борисов, българският парламент и институциите в страната ни, са в интерес на всеки български гражданин“, подчерта Цачева.

„Членството ни в ЕС и НАТО е без алтернатива и аз ще бъда гарант за това. Няма да успеят сили, които се стремят да ни отклонят от пътя, начертан още от нашите деди и бащи и от онази плеяда възрожденци, които желаеха, мечтаеха да видят българския народ единен, сплотен и изповядващ европейските ценности – на демокрацията, на върховенството на правото и закона, защитаващи правата на всеки един български гражданин”, каза Цецка Цачева.

Цецка Цачева не отказа нито един автограф или селфи в пълната зала на Двореца на културата и спорта.
Цецка Цачева не отказа нито един автограф или селфи в пълната зала на Двореца на културата и спорта.

„Ние с вицеадмирал Манушев вярваме, че демокрация има само в онази държава, в която институциите функционират без конфликт помежду си, когато са открити и достъпни за българските граждани и работят в техен интерес. Като президент на Република България, аз ще работя много тясно с оглед правомощията и компетентностите ми с българския парламент. Приятели, аз преди всичко съм юрист и след това политик и държавник. За мен правовата държава, върховенството на закона, справедливостта са принципи, а не само думи, а ценности, в които аз дълбоко вярвам. Ще настоявам да бъде продължена съдебната реформа, да има независим, справедлив и работещ български съд. Когато сме единни, когато нацията ни черпи енергия от всеки неин член и всеки дава своя принос – това е просперитетът, бъдещето и доброто на България. Разчитам на подкрепата на всеки български гражданин, за вас ще отдам сили, без да ги щадя”, подчерта още в речта си Цецка Цачева, която на няколко пъти бе прекъсвана от аплаузите на публиката.

КАНДИДАТЪТ ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ВИЦЕАДМИРАЛ ПЛАМЕН МИЛУШЕВ СЪЩО ВЪЗПЛАМЕНИ ЗАЛАТА, КАТО ПРИПОМНИ СЛАВНАТА ИСТОРИЯ НА 18-и ЕТЪРСКИ ПОЛК. Той развълнува аудиторията, говорейки за дедите на търновци, които са били истински герои.

„Нямаме право да загубим посоката на държавата отново, нямаме време за губене, не можем да излезем от фарватера на нашето европейско развитие и да заседнем, защото да продължим уверено напред, го дължим на българите.

България може да е силна само когато е единна, а кой по-добре от г-жа Цачева може да даде това да нашата страна? Тя може да балансира, да донесе спокойствие и увереност как да работят институциите и как да се потушават конфликтите.

България трябва да е стабилна, а Цачева може да балансира между всички институции. Целият народ има нужда от единение, а кой по-добре от Цачева с нейния международен опит може да осигури това? Тя се е срещала с президенти, с премиери, с председатели на парламенти. България трябва да е мирна, а кой по-добре от една майка и жена може да донесе на страната ни мир и спокойствие? На 6 ноември с номер 17 в бюлетината да направим историческата крачка да имаме за първи път в хилядолетната история на България начело жена”, призова кандидатът за вицепрезидент и с това провокира залата да скандира „Победа!”.

Пред търновци говори и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. В качеството си на депутат от Великотърновска област, той благодари на всички граждани за подкрепата и подчерта, че без нея ГЕРБ и стабилността нямаше да ги има. Цветанов припомни успехите от мандатите на партията.

Предстои ни важна и отговорна задача на тези избори – да направим така, че дадем допълнителна стабилност на българското правителство и българското общество”, заяви зам.-председателят на партията и акцентира, че правителството на Бойко Борисов е осигурило за следващата година повече приходи, от които за образование в бюджета ще има 223 млн. лв., а 1 милиард всяка година са осигурени за най-добрата социална политика – безвъзмездното саниране на многофамилни жилищни сгради. „Ето затова си заслужава да подкрепим Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България“, категоричен бе Цветанов.

Той посочи още, че ГЕРБ иска да противодейства на популизма. „Предвидили сме над 200 срещи в 200 населени места. Когато сме в областния център, обикаляме максимален брой български общини, за да отправим тези послания, които могат да обединят нацията. За разлика от нас, нашите политически опоненти участват в кампанията агресивно и с обидни квалификации. Цецка Цачева и Пламен Манушев ще бъдат обединители на нацията. В нашата кампания ще чувате само позитивни послания“, декларира Цветан Цветанов.

След официалната част Цецка Цачева даде стотици автографи, ръкува се с много хора и не отказа на никого снимка за спомен. Настроението в пълната зала пък се подгряваше от водещия на срещата Део и от изпълнителите Веселин Маринов, ансамбъл „Българе”, трио „Сопрано”, Любо Киров, Михаела Маринова, Невена Пейкова и други обичани звезди от „Х Фактор”. Публиката пя с тях, развява знамената на ГЕРБ и скандира слогана на кампанията „Работим в интерес на гражданите”, а преди концерта хилядите посетители изгледаха мултимедия за постигнатото в мандатите на партията.

Елена ЧАМУРКОВА

2 thoughts on “Възторжен прием на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ в старата столица

 • 17.10.2016 в 15:36
  Permalink

  БОЖЕ, КОЛКО ЗАБЛУДЕНИ ДУШИ ИМА В ТОЗИ ГРАД, БОЖЕ!

  Отговор
 • 17.10.2016 в 19:00
  Permalink

  Чета изумено и се мъча да се сетя дали преди е имало нещо по-въторжено от това.
  Просълзих се от напиращите в мен чувства.
  Срамно е, но ще си призная завидях на хилядите присъстващи на концерта. Адмирации и към вестника недокоснат от времето, младолик, но и в крак с новата мода в писането.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.