Здравко Асенов вкара победния гол за гостите, срязаха гуми на колата на реферите

ФК „Ресен 2012“ – „Янтра“ (П. Тр.) 0:1

Мъжки мач с много единоборства в здрава битка, но и проявено взаимно уважение от играчите изиграха тимовете от Ресен и Полски Тръмбеш. Директният сблъсък за първото място в групата премина на високи обороти, с необходимия заряд за дерби. Съперниците се „захапаха“ още след първия съдийски сигнал и до последния всеки търсеше своето.

Първият опасен удар отправи Илиян Димитров в 20-ата минута, принуждавайки вратаря на гостите Станимир Палев да избива топката в корнер. Осем минути по късно Владимир Атанасов намери Здравко Асенов, който с прехвърлящ удар отбеляза единственото попадение в срещата. След още 120 секунди Атанасов центрира хубаво към Калоян Илиев, на когото малко не достигна да засече топката за 0:2.

В самия край на полувремето ресенци се разминаха с изравняване. Грешка в отбраната на тръмбешчани принуди Палев да се хвърля в краката на Илиян Димитров, който го преодоля, но бе на скорост и топката излезе в аут.

След почивката треньорът на домакините Иван Попов се постара да запази темпото, правейки разрешения брой смени, и да изнесе играта в половината на гостите. Контрите на „Янтра“ обаче носеха много заплахи и се наложи на вратарят на ресенци Анатоли Гугов да се намесва решително на няколко пъти. Стражът отрази изстрели на останалите сами срещу него Димитър Колев и Здравко Асенов, а шут на Калин Иванов намери гредата. На другата врата Палев също бе много сигурен, отразявайки удар от въздуха на Станчев, намесвайки се добре и при центриранията. След пас на Генов пък Колев му помогна, чистейки топката пред краката на Станчев.

В крайна сметка мачът приключи при резултат 0:1, а спечелените три точки увеличиха аванса на тръмбешчани на пет пред ресенци на върха в класирането. До момента воденият от Калоян Илиев тим на „Янтра“ е победил и в шестте си изиграни срещи за първенство и има пълен актив от 18 точки.

Хубавият двубой обаче бе помрачен от неприятен финал. Оказа се, че колата, с която съдийската бригада пристигна на стадиона в Ресен, е с две срязани гуми. Сигурността на длъжностните и служебните лица, както и на техните транспортни средства, е задължение на клуба домакин според нормативните документи на БФС. Инцидентът е трети по ред на стадиона в Ресен само в рамките на седмица. Миналия кръг зрител поля асистент-съдия с вода по време на мача с „Чумерна“ (Елена). В четвъртък след срещата на юношите на клуба с връстниците им от „Мизия“ (Кнежа) е бит футболист на гостите, а в неделя унищожиха гуми на автомобил. Всичко това предизвиква въпроси, свързани със сигурността на стадиона в Ресен, който иначе със създадените условия е чудесно място за футбол.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.