Офис служителите най-често се оплакват от миризливи и мързеливи колеги

Служителите в офис най-често се оплакват от колеги, чиито тела излъчват неприятна миризма, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от допитване, направено във Франция.
Анкетата, осъществена от компанията за маркетингово проучване CSA, показва, че миризливите колеги тормозят една трета от офис служителите.
Вторият най-голям дразнител, посочен от една четвърт от анкетираните, са мързеливите колеги. Следват раболепничещите служители и доносниците, шумните колеги, недискретните индивиди и мрънкачите.
„Не се изненадвам от резултатите. Въпросът за хигиената е изключително важен, имайки предвид, че много хора споделят с колеги отворени пространства в офиса“, казва говорителят на CSA Жереми Пиканде.
Скорошно проучване, направено във Франция, показа, че под 50 процента от жителите на страната се къпят всеки ден. За сравнение – 70 процента от британците и 80 процента от германците и холандците вземат душ всекидневно.
„За французите яденето и пиенето са естествени функции. Къпането не е“, казва известният френски психолог Едуар Зарифиан.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.