Мъжете по-рядко послъгват от жените

Национално проучване установи, че британските мъже по-рядко послъгват от дамите, които най-често спестяват истината, за да кръшнат от работа или да отклонят любовна среща, пише в. „Дейли мирър“.
Но за оправдание на поданичките на Нейно Величество може да послужи фактът, че те много често послъгват и от благородни подбуди – да не наранят чувствата на ближния.
Проучването било поръчано от марката билков чай „Honest“ /Честен/ и обхванало 2 100 пълнолетни британци. От него проличало, че 39 на сто от жените лъжели че са болни, за да не се явят на работа. При мъжете този процент бил 37 на сто.
Една трета от дамите на диета я били нарушили тайно, без да казват на никого. За сравнение, при мъжете този процент се оказал 23 на сто. Тридесет и седем процента от британките използвали лъжи, за да се измъкнат от нежелана любовна среща. Мъжете в подобна ситуация се оказали 27 на сто.
Шейсет процента от дамите се престрували, че харесват получен подарък, докато той всъщност не им допадал. На подобна вежливост били способни едва 43 процента от мачовците.
Шейсет процента от британците и от двата пола твърдят, че са напълно честни към родителите си, а 78 на сто – към партньорите.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.