Туристическа оферта: Нощта на Хелуин в Замъка на Дракула

Замъкът на Дракула ще приеме гости за нощувка на Хелуин, като това ще бъде първият път от 1948 г. насам, когато някой ще преспи в трансилванската крепост, съобщава Асошиейтед прес.
Двама души ще имат възможност да пренощуват в замъка Бран, както е истинското име на мястото, на 31 октомври благодарение на промоция на американската туристическа компания „Еър Би Ен Би“. Гостите ще получат вечеря и вино, а след това ще бъдат настанени да спят в облицовани в червено кадифе ковчези, точно както правеше Дракула в романа на Брам Стокър.
Замъкът е известен заради връзката си с Влад Цепеш, реален владетел, който е живял там през 15 век и е имал зловещия навик да побива на кол своите жертви. Той е вдъхновил историята на Стокър за граф Дракула.
Компанията „Еър Би Ен Би“ даде старт днес на надпреварата за избора на гостите. Кандидатите са призовани да използват „вамприрското си остроумие“ и да си представят какво биха казали на граф Дракула, ако го срещнат. Победителите ще пристигнат със самолет в Румъния и ще бъдат отведени до замъка, разположен в Карпатите.
Замъкът Бран е една от най-популярните туристически дестинации в Румъния, като над 630 000 туристи го посещават годишно. Домакин на събитието на „Еър Би Ен Би“ е наследник на Брам Стокър – Дакр Стокър.
„Искам да го направя едновременно реалистично и да разкажа легендата в прекрасната страна, която роди всичко това“, казва Стокър, който ще играе ролята на Джонатан Харкър, един от персонажите в романа.
Той казва, че „Нощта на Хелуин в Замъка на Дракула“ е начин „да бъде пресъздадена книгата, но и да се предложи на хората едно хубаво изживяване и добра порция страх“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *