6 четения

Цецка Цачева пред педагози във Велико Търново: „Високо ценя ролята на образованието за развитието на обществото”

Кандидатът на ГЕРБ за президент имаше вълнуваща среща в Павликени

„Високо ценя ролята на образованието за развитието на обществото. Аз съм от учителско семейство – моята майка, сестра и етърва са учители. От малка съм възпитана в среда на уважение към труда на учителите.” Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на работна среща с директори на училища и детски градини, преподаватели от Великотърновския университет и от Национален военен университет „Васил Левски“ (НВУ), която се проведе във Велико Търново. За да се срещнат с близо 40 местни представители на образователната система, заедно с Цачева бяха председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, великотърновският кмет Даниел Панов, евродепутатите Мария Габриел и Ева Паунова, народните представители Евгени Стоев и инж. Клавдия Ганчева.

Цецка Цачева разказа пред представителите на образователната система във Велико Търново за възможността, която е имала да контактува лично с видния израелски държавник и политик Шимон Перес, който е формулирал едно важно за нея послание. „Перес ми каза, че по-малките държави и народи могат да имат своя голям дял в човешката съкровищница, ако заложат на триадата образование, наука и бизнес. Със Закона за училищното и предучилищното образование ние се постарахме да обвържем ангажимента на правителството на Бойко Борисов за реформа на образователната система още от най-ранната форма на обучение на децата. Като президент ще подкрепям всички иновативни решения в образованието, за да може инвестициите, които правим в обучението, да се върнат през бизнеса в обществото. Това е сложен и дълъг процес, но вярвам, че заедно ще успеем“, каза Цецка Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент пое ангажимент, макар държавният глава по конституция да няма пряко задължение по темата, да настоява пред институциите, свързани с образованието, за всичко, което би било полезно на образователната система и на преподавателите. „Преследвам упорито целите, в които вярвам. Ще положа всички усилия институциите винаги да са обърнати към проблемите на сектор „Образование“, обясни Цачева.

Според Цецка Цачева университетите са добри места за провеждане на научни изследвания и това трябва да се насърчава от държавата. „В момента бизнесът страда от липса на квалифицирана работна ръка, но съм уверена, че вече постигаме добри резултати, обвързвайки образованието с практиката“, каза още Цачева

От своя страна представителите на образователната система във Велико Търново определиха срещата си с кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева като много полезна. „За нас това, че г-жа Цачева се среща първо с нас в област Велико Търново, е символ за скъсяването на дистанцията между нас и институциите. Пожелаваме й успешен мандат като президент на България и сме уверени, че тя ще защитава интересите на учителите и на образованието“, казаха те.

Преподаватели от НВУ поканиха Цецка Цачева да изнесе лекция в качеството си на президент. Те изразиха увереност, че Цачева ще бъде добър главнокомандващ. „От мен се очаква не да водя флотилия или ескадрила, а да взимам добри политически решения“, обясни кандидатът на ГЕРБ за президент.

„ГЕРБ е най-голямата народна партия, която прави така, че всички български граждани да живеят все по-добре, и това се оценява високо в Европа. Правителството на Бойко Борисов постигна сигурност и стабилност в държавата. Това е и нашата цел с вицеадмирал Пламен Манушев – сигурност за всеки дом и всяко българско семейство.” Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с работници в текстилно предприятие в Павликени. Тя посочи, че в тази кампания за нея е важно да погледне в очите на възможно най-много хора, да стисне възможно най-много ръце. „Най-голямото предизвикателство за мен е да получа доверието на възможно най-много българи. Иска ми се всички – дори хората, които се чувстват отблъснати от политиката заради дребнавите боричкания между партиите, да гласуват на този вот. Ние ще работим за всички български граждани, включително за тези, които са избрали да живеят в чужбина“, заяви Цачева.

Според кандидата на ГЕРБ за президент съединението наистина прави силата. „Това не са просто думи. Това е пътят, по който трябва да вървим напред. Чрез диалог можем да намерим баланса във всяка сложна ситуация“, каза Цецка Цачева. Тя подчерта, че много държи на екипността. По думите й, с вицеадмирал Манушев ще отстояват българщината и спазването на традициите.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви пред работещите във фирмата за производство на облекла, че е уверен в качествата на Цецка Цачева, защото за десет години в политиката тя не се е променила. „Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев са добри хора, с опит и професионални качества. Подкрепете ги с номер 17 в бюлетината, за да продължи стабилното развитие на България“, призова Цветанов присъстващите.

По-късно Цачева и Цветанов заедно с великотърновския кмет Даниел Панов, народните представители Евгени Стоев и Клавдия Ганчева и евродепутата Ева Паунова се срещнаха с жители на Павликени на централния градски площад. Така те спазиха традицията, на която Цветан Цветанов не изневерява при всяко свое посещение в Павликени.

„Ние доказахме, че приоритетите на българския народ са приоритети на ГЕРБ. Вярвам, че българите ще направят най-правилния избор на 6 ноември. Разликата между нас и опонентите ни е в начина ни на изразяване. Хората, с които се срещаме в страната, изказват възмущението си от агресията и негативизма, които виждат в поведението на другите партии. Силата на ГЕРБ е в позитивността и градивността, затова усещаме подкрепата на българските граждани в страната“, подчерта пред павликенчани Цветан Цветанов. Местните жители изразиха увереност, че всички разумни хора ще изберат номер 17 в бюлетината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!