Бате Ицо с „Рисувани приказки“ в Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 22 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакъл на Куклен театър – Варна. Представлението е от популярната телевизионна поредица „Рисувани приказки с бате Ицо“. Театралното заглавие е авторски спектакъл на актьора Христо Колев. Заедно с публиката той ще разкаже любими истории от приказната съкровищница на световната класика. Това е атрактивен спектакъл с много музика, хумор, неочаквани случки и… всичко като на игра! Христо Колев е познат на детската публика от телевизионния екран с предаването „Вълшебства на стъкло“, а дискът с приказки „Приказки на Ная“ е любим на децата от цяла България.

„Във всяка професия си има правила и колкото по-рано и по-добре ги разбереш, толкова по-лесно ще се получават нещата. От рутината винаги се старая да бягам и дори понякога сам си създавам предизвикателства“, споделя Христо Колев. Казва, че се чувства щастлив от ролите, които е изиграл досега, а към моноспектаклите има особена слабост. За основна причина да се посвети на актьорската професия днес той посочва десетте години, прекарани в детската куклена трупа „Щурче“, на която от няколко години е ръководител.

14370338_1081834098560525_4149271154717584636_nЕдна от реализираните му идеи е за сценичен вариант на телевизионното предаване „Вълшебства на стъкло“, с повече актьорски моменти и с предварително подготвени рисунки. „Аз сам избирам приказките си, защото ги рисувам и трябва да подбера такива, които са подходящи за визуализация. Това е много тънък момент, защото има прекрасни приказки, които така изобилстват на ситуации, че ще ми трябва един месец, за да ги нарисувам…“.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *