4 четения

Гастрольори направиха домови удари в старата столица за над 80 000 лв. и се покриха

Бандите действат през деня и нападат хубави апартаменти след оглед

НЯКОЛКО ГРУПИ ГАСТРОЛЬОРИ направиха домови удари във Велико Търново през последните месеци за над 80 000 лева и се покриха, установи репортерска проверка по сигнал в редакцията.

„Чудя се как да се ключа, когато пътувам по работа или ходя на вилата. Чета за толкова много обири на къщи в града и не знам дали апашите са заловени”, заяви вчера Теодор Петров от В. Търново. Мъжът още не е жертва на бандите, но казва, че не вярва на банки и държи заплатата си и дребни спестявания у дома, нали нашият дом бил нашата крепост. Живее в центъра на един от големите квартали и си е сложил камери.

СПОРЕД КРИМИНАЛИСТИТЕ, В ОБЛАСТНИЯ ЦЕНТЪР СА ДЕЙСТВАЛИ ПОНЕ две групи независимо една от друга, които вече са се изнесли да харчат задигнатото. Най-големият неразкрит обир е на 25 000 лв. от средата на септември от дома на сина на футболната легенда Бончо Генчев. Плячката бе задигната посред бял ден в работната седмица, докато Явор и приятелката му били навън за малко. Другият пладнешки обир бе част от колекцията на подп. Евгени Пенчев от клуб „Традиция“ преди десетина дни от апартамента му, на броени метри от полицията. Крадците се промъкнали в жилището на мъжа, който е и офицер от Националния военен университет „Васил Левски“ и е известен радетел на българските традиции.

От стъклена витрина вандалите свили 15 грама златни накити, 4 антични пистолета, сребърен часовник със златна вложка от 1881 г. Плячката на обирджиите включвала още 3 възрожденски сребърни пръстена и перлено колие в комплект с обеци. Стойността на предметите, с които Евгени Пенчев участваше във възстановки, е неизвестна засега, както и апашите.

Почти всички останали кражби на пари и предмети от 15-те неразкрити случая са извършвани също през деня. В бандата задължително има по един съгледвач, който предварително набелязва апартамента. Той трябва да е в хубав блок, с хубави тераси, солидна входна врата, на която обаче ключалката да е лесна за отваряне с шперц. Заради това много малка част от жилищата са разбивани и хората откриват липсите едва като си влязат по домовете.

ЧАСТ ОТ ОБИРИТЕ ПЪК СЕ ОТКРИВАТ ДНИ ПО-КЪСНО ,ЗАЩОТО ХОРАТА са или в чужбина, или по селата, или на гости в други градове. Средната плячка от апартамент е до 1000 лева плюс бижута. Бандитите действат в кварталите и по центъра, където лесно може да се избяга с кола. За съжаление, засега заподозрени няма.

Нели СУКОВА

Един коментар за “Гастрольори направиха домови удари в старата столица за над 80 000 лв. и се покриха

  • 19.10.2016 в 20:10
    Permalink

    Алооо, редакцията, четете ли коментарите под статиите си? Писах преди, че античноста е период от края на бронзовата епоха до началото на средните векове, а вие пак АНТИЧНИ ПИЩОВИ! Амчи четете бе! Ако в полицейската сводка са сбъркали – простено им е – полицаи са!Вие уж сте с висше образование, журналисти, поне направете справка!А иначе сте сложили и модератор за да не се допускат негативни коментари към вас явно! Жалко е !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!