7 четения

Започват чествания на Търновския гарнизон

С ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ДЕТСКИ-ЮНОШЕСКИЯ ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ „ТЪРНОВЧЕ” И ДУХОВИЯ ОРКЕСТЪР НА НВУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” ПРЕД ПАМЕТНИКА „МАЙКА БЪЛГАРИЯ” ЗАПОЧВАТ днес тържествата за празника на Търновския гарнизон.

В 18.00 часа ще бъдат поднесени цветя в знак на признателност към паметта на загиналите воини на паметника „Майка България”. След това тържеството продължава с факелно шествие до крепостта Царевец, където ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”.

На 20 – 21 октомври в Националния военен университет „Васил Левски” ще се проведе университетска научна конференция. Пленарни доклади ще изнесат доцент доктор Маруся Любчева от университет „Професор доктор Асен Златаров” – Бургас, професор доктор Весела Радович от университета в Белград, Сърбия и професор доктор Маргарита Богданова от Стопанска академия „Димитър Ценов” в Свищов. Ще бъдат представени 252 доклада в пет научни направления. 234 са участниците от тазгодишното издание на конференцията, представители на 29 български университета, девет института на БАН и 28 други държавни и частни институции, училища. Във форума доклади са представили участници от 10 университета от Румъния, Полша, Русия, Сърбия и Литва.

На 20 октомври 2016 година в 13.30 часа в Ректората на Националния военен университет „Васил Левски” началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов и доцент доктор Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация, ще подпишат меморандум за двустранно сътрудничество и партньорство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *