6 четения

Музеят и ВТУ подариха книги на университет в Гърция

ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ И РЕГИОНАЛНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОДАРИХА СВОИ ИЗДАНИЯ НА ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ДЕМОКРИТ” В КОМОТИНИ, ГЪРЦИЯ. Дарението бе връчено по време на представяне на специалността „Български език и литература“ пред студенти първокурсници, на които им предстои да изберат специалност в желаното от тях академично направление. На срещата присъстваха генералният консул на България в Солун Владимир Писанчев, двама докторанти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, както и възпитаниците на Великотърновския университет на стаж в университет „Демокрит”.

Регионалният исторически музей подари богат набор от свои издания, отпечатани в периода 1968 – 2015 година. Предоставената разнообразна литература по археология, етнография, история, културология, краезнание, изкуствознание и обществено-политическа тематика е част от програма за книгообмен на музейната библиотека.

Великотърновският университет зарадва колегите си в Гърция с книги на свои преподаватели и тематични заглавия на университетското издателство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!