15 четения

Разследват схема за внос на крадени коли в Свищов

ПЕТ АВТОМОБИЛА С ПРЕНАБИТИ НОМЕРА САМО ЗА НЯКОЛКО ДНИ откриха полицаите от Свищов при оперативноиздирвателни мероприятия по разпореждане на прокуратурата.

„Има образувано досъдебно производство, след като преди време бе установена кола с интервенция. Тепърва се правят експертизи и се търсят още такива автомобили“, каза районният прокурор Блага Георгиева.

След изготвяне на експертизите ще стане ясно дали въпросните автомобили са обявени за крадени и в кои държави. Засега е ясно само, че всички са нов внос, от различни продавачи и с различни купувачи. Колите били на по десетина години.

Свищовските полицаи установиха още два автомобила с интервенции на рамите при провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия, поясни началникът на управлението гл. инспектор Момчил Златев. Двете коли били „Сеат Алтеа”, на различни собственици. В хода на проверката е установено, че има различия в номерата на рамите на автомобилите и номерата на рамите, вписани в свидетелствата им за регистрация, както и в типовите им стикери. Автомобилите са иззети.

Други три автомобила с интервенция на рамите бяха открити в края на миналата седмица. Возилата са намерени и иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на трафика на крадени и придобити по измамен начин автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!