5 четения

След „Етър ВТ“ – „Ботев“ (Враца) 1:1. Георги Василев: „Детинска грешка промени хода на двубоя”

„Етър” още не е за Първа лига, но отборът играе с разум”, коментира Красимир Балъков

 

Старши треньорът на „Етър В. Търново” Георги Василев бе разочарован от домакинското равенство 1:1 с „Ботев“ (Враца) в двубоя от деветия кръг на Втора професионална лига. Двубоят на стадион „Ивайло” бе изгледан от легендата на българския футбол Красимир Балъков. Неочаквано в групата за мача не бе досегашният капитан на тима и титуляр Петър Димитров. „Допуснахме детинска грешка, която промени изхода на двубоя. Ситуации имаше, но не успяхме да ги реализираме. Всеки кръг ще бъде една битка за върха. Трябва максимално бързо да забравим тази грешна стъпка. Красимир Балъков е член на Управителния съвет на клуба и като такъв има право да влиза в съблекалнята, да разговаря с футболистите, да ги съветва и окуражава. Трябва по-бързо да забравим този мач, тази грешна крачка на наш терен и да търсим успех в следващия мач. Трябва да реализираме положенията и да не допускаме такива детински грешки. Петър Димитров да е извън групата, е мое решение“, заяви след срещата Георги Василев.

„Сега, веднага след мача, чувствата, които напират в мен, са противоречиви. Не съм доволен от това, което показахме. Точката не ме задоволява. Такова игрово предимство, каквото имахме през първата част, не сме имали срещу друг отбор. Доволен съм все пак, че работата, която вършим ежедневно, дава резултат. Хубаво е, че показахме характер, макар резултатът да не ме задоволява. „Етър“ ни нападаше само с един нападател и на това момче Иван Петков щяха да му се схванат краката от тичане. Отборите трудно се побеждават в тази група”, коментира наставникът на врачани Бойчо Величков.

„За първи път този сезон гледам етърци на живо, защото рядко съм в България. Но ми направи добро впечатление, че играят с разум и се вижда работата на треньора Георги Василев. Опитват се да показват и индивидуални способности, което за Втора лига е много похвално.

„Етър” още не е за Първа лига, в момента сме на позиция, която е дошла на базата на работата на Георги Василев и футболистите. Ние сме реалисти, не искаме да надскачаме сянката си. Крачка по крачка и ако „Етър” влезе, ще сме щастливи. Хубавото е, че няма натиск и напрежение и искаме да градим крачка по крачка и да създадем нещо, което да има здрава основа. Изобщо в българския футбол отдавна е дошло времето да се мисли дългосрочно, а не на парче, трябва да се правят проекти от 5 до 10 години.

Велико Търново ми е в сърцето, тук съм израснал и ми е дал много и се опитвам да помагам с каквото мога. Влязох в съблекалнята, пожелах успех на момчетата и им стискам палци. В момента съм в Германия и използвам времето, в което не съм в треньорската професия, да свърша някои лични ангажименти, малко страничен бизнес. От зимата нататък ще видим”, коментира Красимир Балъков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *