12 четения

Болницата в Горна Оряховица празнува 120 г. в деня на патрона си

120 ГОДИНИ ЧЕСТВА ВЧЕРА МНОГОПРОФИЛНАТА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ „ИВАН РИЛСКИ” – ГОРНА ОРЯХОВИЦА. До обед в горнооряховската лечебница в осем отделения бяха прегледани безплатно десетки пациенти. Инициативата „Ден на отворените врати“ се проведе в очно отделение, в отделението по уши, нос и гърло, в хирургия, в АГ отделението, в кардиологично, детско и вътрешно отделение.

По обяд ръководството на болницата и общинари зарадваха най-малките пациенти. Те посетиха в детско отделение девет малчугани на различна възраст от общините Горна Оряховица, Стражица и Златарица. Три бебета, деца на възраст между 4 и 5 години и една 16-годишна девойка са хоспитализирани в горнооряховския стационар.

В детското отделение гостуваха заместник-кметовете на Горна Оряховица Николай Георгиев и Деница Коева и главният секретар на общината Анелия Димитрова. Те бяха придружавани от управителя на МБАЛ д-р Иван Иванов, който им показа наскоро ремонтираните санитарни възли в отделението. Гостите заедно с екипа на отделението обиколиха стаите и пожелаха на всеки един малък пациент скорошно оздравяване. На децата общинарите подариха книжки за оцветяване и моливи, а на кърмачетата – бебешки залъгалки. От болницата също зарадваха с подаръчета малчуганите.

СЛЕД ТОВА ГОСТИТЕ ОТ МЕСТНАТА УПРАВА СЕ СРЕЩНАХА С ЛЕКАРСКИЯ КОЛЕКТИВ. Николай Георгиев поздрави лекари и медицински сестри с днешния им професионален празник, както и с юбилея на болницата. Той поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев на управителя на болницата и голяма икона от кована мед. Георгиев пожела на медиците и техните семейства здраве и успехи и призна, че е благодарен за изключителните грижи, които през годините е получавал тук за своето семейство и за внуците си.

„И днес нашата болница на 120 години работи пълноценно и ежегодно дарява на хиляди пациенти здраве, живот и надежда”, се обърна към своите колеги управителят д-р Иван Иванов. Той припомни, че на много известни медици, включително доценти и професори, трудовият път е започнал от тази болница. „Горнооряховската болница заема достойно място в националната здравна карта и три неща ме карат да вярвам в нейното бъдеще – че тук работят много добри специалисти, в пълен обем покрива понятието „общинска болница“, тъй като не се губи връзката пациент – лекар и след изписването му и има изключително силна подкрепа от страна на общината в лицето на кмета и на Общинския съвет.” Д-р Иванов съобщи още, че общината е превела 70 хил. лева на болницата за закупуването на медицинска апаратура за отделенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!