101 четения

Започва проектирането на футболна база със седем терена в района на Велико Търново

Кметът Даниел Панов и Красимир Балъков влязоха в „Гнездото на орлите”

Втора работна среща, посветена на изграждането на футболна учебно-тренировъчна база в района на В. Търново имаха във вторник кметът на общината Даниел Панов, бронзовият медалист от САЩ94 Красимир Балъков и президентът на ФК „Етър ВТ“ Александър Нанков. Срещата бе продължение на проведената преди два месеца, като сега бе оформена концепцията за бъдещето съоръжение. Даниел Панов и Краси Балъков посетиха и новостроящата се база на „Лудогорец“ в Разград, където на място се запознаха със заданието и реализацията на проекта.

„За мен бе много важно г-н Панов да види със собствените си очи какво се случва в Разград по отношение на базата. Такъв проект започнах още през 2008 – 2009 година в Бургас. Идеята е футболният клуб да получи свой дом, в който да разполага с административна сграда, седем терена, фитнес зала, рампа за скоростна работа и площ за тренировки на вратарите“, коментира Красимир Балъков. По неговите думи базата ще се простира върху площ от 80 декара и ще се реализира на няколко етапа, като по време на първия трябва да се построят един терен с изкуствено покритие и два с естествено. Един от терените трябва да бъде снабден с трибуна, под която да се разположат съблекални за първия отбор, втория тим или юношите старша възраст (б.р. в случая с „Етър“), и младшата възраст. По време на втория етап ще се изградят още три терена и съблекални за останалите възрастови групи в клуба. Според Красимир Балъков за най-малките футболисти е необходимо да се осигурят условия за подготовка във В. Търново, например в проектираната база на мястото на ледената пързалка, за да се спестят средства за транспорт на родителите им.

„Във В. Търново нямаме фигура като Кирил Домусчиев, Гриша Ганчев или Спас Русев, който да осигури необходимото финансиране, което ще е над 10 – 12 милиона лева.Това налага да се справим с осигуряване на средства от широк кръг бизнесмени, общината и европейски програми. Предстои среща с архитект Рени Григорова, която е проектирала базата на „Лудогорец“, за да се конкретизира какво е необходимо да се изгради при нас. Къде ще е базата, ще каже г-н Панов, като това зависи от терена, който може да предостави Община В. Търново“, добави Красимир Балъков.

Кметът Даниел Панов вече е поръчал да се огледат общинските терени, за да се избере подходящият като размери и да започне изготвянето на идейния проект.

 

Един коментар за “Започва проектирането на футболна база със седем терена в района на Велико Търново

  • 21.10.2016 в 11:14
    Permalink

    За тези които не занаят кой е третия на снимката. Това е Марин Лицов наш съгражданин. Той представя гнездото на „Орлите“.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!