11 четения

От „Ботев” (Враца) с дарение за шестгодишната Йоанка, гостуването на етърци в Гълъбово ще е на празен стадион

Футболистите и спортно-техническият щаб на „Ботев“ (Враца) ще преведат част от премиите си за равенството с „Етър ВТ” за лечение на шестгодишната Йоана Христова от В. Търново. Детето се бори с тумор в мозъка и сред кампаниите за събиране на средства бе и тази на феновете на „виолетовите“, които още преди месец преведоха близо 2000 лв. за благородната кауза. „Още преди седмица с футболистите ми решихме да дарим средства за лечението на детето. Ще внесем в сметката част от премиите си за равенството, както и пари от глоби, ще добавя и лични мои средства“, заяви старши треньорът на „Ботев“ (Враца) Бойко Величков и пожела скорошно оздравяване на Йоана.

Междувременно стана ясно, че предстоящото гостуване на „Етър ВТ” в Гълъбово на местния „Ботев” ще се играе без публика, на затворен стадион. Оказа се, че тимът на „Ботев” (Гълъбово) е предизвикал ексцесии в последното си домакинство срещу ОФК „Поморие” и това доведе до сериозни наказания на клуба. За блокада на съдийската стая Дисциплинарната комисия на БФС е наказала „Ботев” (Гълъбово) с лишаване от домакинство за 1 среща. Следващият мач на тима от Гълъбово обаче е точно срещу „Етър” на 22 октомври от 16:00 ч. от десетия кръг на Втора лига и ще се играе без публика, което на практика ощетява агитката на „виолетовите”, която пътува за всяко гостуване на отбора.

За нерегламентирано използване на факли и димки от феновете на „Ботев“ (Враца) по време на гостуването на стадион „Ивайло” клубът е наказан с имуществена санкция в размер на 75 лева, а за нерегламентирано използване на бомбички е глобен с още 250 лева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!