14 четения

Предизборни далавери. В национален ефир Митьо Пищова си призна, че е кукла на конци

„ОКАЗА СЕ, ЧЕ СЪМ КУКЛА НА КОНЦИ”, ЗАЯВИ ВЧЕРА ПО BTV КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТЪТ ДИМИТЪР МАРИНОВ, ПО-ИЗВЕСТЕН С ПРЯКОРА СИ МИТЬО ПИЩОВА. Заедно с него в предаването трябваше да гостува и председателят на партията, която го издигна – Георги Георгиев. Той обаче не е се появи в студиото. Всъщност се оказа, че Георгиев стои и зад издигането на други кандидати за президенти, например Кемил Рамадан.

„Аз съм финансирал кампанията си с 10 000 лв. мои пари и с парите на добри хора, които ми дават 100 – 200 лв. за хляб и кебапчета”, коментира Пищова. По думите му, той вече е питал в ЦИК как може да се откаже от изборите. Случаят му, макар да изглежда куриозен, е много сериозен – свързан е със схемата, при която един „център” издига няколко кандидати за президент, а после разполага с медийните им пакети, всеки от които е на стойност 40 хил. лв. Общата сметка показа, че става дума за цели 2 млн. лв.

Конкретен случай е този с Ангел Гаджев, който участва в няколко комитета, представляващи кандидати като Румен Гълъбинов, Йорданка Колева, Диана Димитров, Кемил Рамадан, дори и ген. Румен Радев. Идеята за съществуването на подобни комитети е да разясняват идеите на кандидати, които иначе нямат голяма възможност да привлекат медийно внимание. Според запознати обаче, това може да се използва за усвояване на пари и за разпиляване на гласове към кандидати, които нямат реални шансове за успех.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Един коментар за “Предизборни далавери. В национален ефир Митьо Пищова си призна, че е кукла на конци

  • 21.10.2016 в 12:02
    Permalink

    до кога ще пишете за този идиот

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!