156 четения

След 10 месеца арест пуснаха наркобоса Айдън за спешна операция

Тарторът на организирана престъпна група бе прострелян през януари при екшън във В. Търново

ОБВИНЕНИЯТ В ОРГАНИЗИРАНЕ НА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА В няколко области на страната Айдън Юсеинов е бил пуснат от ареста на 12 октомври, потвърди за „Борба“ вчера адвокатът му Венцислав Фоти от старата столица. 45-годишният наркобос вече няма мярка за неотклонение след 10 месеца престой зад решетките. Той и още няколко души бяха арестувани при показна акция във В. Търново в средата на февруари. Месец по-рано Айдън бе прострелян при друг екшън в центъра на В. Търново край театъра, за което бяха арестувани близнаците Станчо и Илиян Станчеви – Червеите от Павликени, които още са зад решетките.

ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА АЙДЪН СЕ БИЛО ВЛОШИЛО заради престоя в килията и той имал нужда от спешна операция, която щяла да бъде извършена този петък в търновската болница. Мъжът получил възпаление на херния след стрелбата по него, в която оживя по чудо, защото един от куршумите са заби в токата на колана му. По него и партньора му Карамфил Бижев бяха изстреляни 5 куршума, а един от тях попадна в корема на боса. Други два се забиха във врата на Бижев. И двамата мъже оживяха, но сега става известно, че на Айдън не е била нужна оперативна интервенция, при която е била увредена хернията му.

ЗАЩИТАТА НА ОБВИНЕНИЯ ОТ СПЕЦПРОКУРАТУРАТА В СОФИЯ е правила преди многократни искания той да бъде опериран, но досега са получавани само откази. Миналата седмица пак спецпрокуратурата е извадила мъжа от ареста. Разследването срещу бандата още не било приключило, а на свобода били всички участници в нея. Вече имало още един обвинен в съучастие след допълнително разследване. Сред задържаните бе и сестрата на Айдън, която бе пусната срещу 5000 лв. парична гаранция. Другите в ареста бяха Карамфил Бижев и Тунай Генчоосманов, в чийто дом в Малки чифлик бе намерена нарколаборатория.

До момента магистратите не са предявили конкретни обвинения срещу организираната престъпна група, която първоначално при арестите на антимафиотите бе от 6 души, а сега е от петима. Нямало парична сума на нито една конкретна сделка с дрога, заяви още адв. Фоти. В същото време магистратите все още отказвали да върнат на жената на Айдън 4000 лева, иззети при обиск в дома му, които били от рождения ден на сина му и въпреки разпити на свидетели, които казали колко пари са дали на купона.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!