9 четения

Спортен комплекс „Ивайло” ще домакинства на Държавно първенство по лека атлетика

Велико Търново ще приеме Държавно първенство по лека атлетика, като домакинството ще бъде дадено още през лятото на 2017 г. Това стана ясно след среща между кмета на старопрестолния град Даниел Панов и ръководството на Българската федерация по лека атлетика, водена от президента й и вицепрезидент на европейската федерация Добромир Карамаринов.

Даниел Панов показа на спортните деятели обновената база в спортен комплекс „Ивайло”, а Добромир Карамаринов оцени откритата лекоатлетическа писта и залата с вътрешната писта като перфектни.

„За БФЛА е голямо удоволствие след толкова много години отново да бъде във В. Търново. Преди промените през 1989 г. тук бе основен център на леката атлетика. Постепенно обаче заради липсата на база името му се чуваше все по-малко. Поздравявам колегите тук, че съхраниха вярата си през годините. Специални благодарности и поздрави към г-н Панов за възраждането на спортната база. Необходими са още полигон за хвърляния, за да се пази футболният терен, и допълнително оборудване, но към пистата нямам забeлежки. Закритата писта също изглежда чудесно и в нея настилката е нова, отоплява се, поставена е топлоизолация, осветена е. Във всички случаи ще дадем национален шампионат на В. Търново, в коя възраст, ще решим с колегите от федерацията. Сигурен съм, че организацията ще е на ниво и това ще е генерална репетиция за включването на В. Търново като център и на балканско първенство”, коментира Добромир Караиванов, който е шеф и на федерацията на полуострова. По време на срещата бе обсъдена възможността в реновирания парк „Света гора” да се проведе държавно първенство по планинско бягане. Добромир Карамаринов връчи на Даниел Панов плакет за висок принос и големи заслуги в развитието на леката атлетика. Вчера и днес в старата столица се провежда Общо събрание на БФЛА. Днес всички деятели на Царицата на спорта ще посетят съоръженията на СК „Ивайло”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!