20 четения

Трима възпитаници на студио „Румина“ спечелиха четири награди в Румъния

13-ГОДИШНАТА ЛИЛИЯ АНГЕЛИЧЕВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА В КОНКУРСА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В РУМЪНИЯ. Лили е възпитаник на студио „Румина“, което работи към Военния клуб в старата столица. В най-стария музикален конкурс на Румъния тийнейджърката се е състезавала в групата на 12 – 13-годишните изпълнители и е успяла да победи конкурентите си с изпълнението на песента Rise Like A Phoenix – победителка в конкурса на „Евровизия 2014”.

Още две трети награди донесоха у дома изпълнители на студио „Румина“.

С трета награда в своята възрастова група е отличена Василена Василева, която е само на 10 г. Тя се е представила с песен на Тони Димитрова. Трето място е грабнала и Албена Цачева, която се е състезавала при най-големите – певците над 18 г. Албена е изпълнила песен на Лайза Минели. Освен бронзовото отличие търновката е получила и покана за участие в международния конкурс в гр. Плоещ след около месец.

И трите момичета са участвали в конкурса в Румъния след специални покани, които са получили лично от композитора Клаудиу Булете – един от главните организатори на румънския конкурс и член на международното жури, при отличното им представяне на музикалното състезание „Сребърна Янтра“ във Велико Търново.

В 46-ото издание на певческата надпревара в гр. Васлуй са участвали 151 изпълнители на възраст от 4 до 27 години от Украйна, Молдова, България и Румъния. Най-старият конкурс в Румъния е създаден от композитора проф. Думитру Жижие, който и днес, вече 77-годишен, продължава да работи за него като артистичен директор.

Румяна Начева, директор на МК „Сребърна Янтра“, Лилия Ангеличева, Василена Василева и Албена Цачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!