10 четения

„Яжте, за да не припаднете“, е посланието към пътници във влакове в Португалия

Яжте, за да не припаднете. Това е посланието на португалски железопътен превозвач към клиентите му, след като много пътници припаднали и това предизвикало забавяне на железопътния трафик в пиковите часове, предаде Франс прес.
Хващането на влака, без да си закусил, може да засегне пътуването на другите, е написано върху афиши на железопътния превозвач Ферагуш, чиито влакове се движат по линията между Лисабон и Сетубал.
untitled1Превозвачът възнамерява да раздаде ябълки и кисело мляко в рамките на кампания за привличане на общественото внимание.
Той отбеляза, че на 46 пътници им призляло през първото шестмесечие на годината и това станало причина за забавянето на 51 влака с общо 209 минути.
„В повечето случаи става въпрос за хора, които часове наред не са се хранили – поясни директорката по маркетинга в превозвача Ракел Сантуш, уточнявайки, че припадъците по приницип стават в пиковите часове сутрин. – Често е невъзможно пътник да бъде незабавно свален от влака и това предизвиква забавяне на трафика.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *