5 четения

Апелативният съд пуска нова система за електронен достъп до делата

Великотърновският апелативен съд пуска нова система за електронен достъп до делата. Тя ще позволи на всички страни по дадено дело и техните процесуални представители да извършват справки по електронен път посредством създаден интерфейс на страницата на Апелативен съд Велико Търново. Справките чрез специализираната система могат да се извършват в реално време, като тя обезпечава достъп до всички документи (писма, жалби, актове, протоколи и т. н.), приложени по съответното дело на ВТАС.

Специализираният достъп се осъществява по определен ред и правила, които гарантират недопускане на неоторизиран достъп на лица до дела, по които не са страни или процесуални представители и биха могли да злоупотребят с получената информация.

Новата система гарантира не само по-голямо удобство за гражданите, свързано с отпадане необходимостта да посещават лично съда за справка или незаверен препис по дело. Тя ще спомогне и за оптимизираното използване на ресурсите на съда, свързано с по-бързото и качествено обслужване на гражданите, съчетано с намаляване на разходите, свързани с консумацията на хартия и други материали. Презентацията на продукта ще бъде на 27 октомври, поясниха от пресслужбата на институцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!