48 четения

Астрологът Станислав Климентов отговаря на 10 въпроса на читателите на „Борба” „Прогнозният хороскоп е важен светофар за начинанията ни”

Станислав Климентов е астрологът на в. „Борба”. Вече повече от три години той подготвя за читателите на всекидневника ежедневни съвети, събрани от звездите и поднесени в неговите хороскопи. Не е нужно да спазваш всичко буквално, достатъчно е да се съобразяваш с идеите, залегнали в прогнозите. Правиш ли го, успехът ще е твой верен спътник, категоричен е астрологът.

– Как да разчитаме един хороскоп, за да ни бъде полезен в ежедневието?

– Дневните, седмични и месечни хороскопи, които четем всички във вестници и списания, са глобални прогнози за голяма съвкупност от хора, разделени по различни критерии – зодиакални знаци в класическата астрология, години на раждане в китайската или числа според нумерологията. Невъзможно е те да отговарят буквално за личната съдба на всеки един човек. Затова винаги съветвам хората да четат между редовете. В моите хороскопи аз се старая ясно и отчетливо да подчертая идеята на прогнозата. За всяка една зодия да вдъхна кураж за действие, ако периодът е благоприятен за активност, или да обезкуража начинанията, ако в съответния момент на небето се образуват конфигурации, които обричат на провал.

– Значи хороскопът е вид светофар и свети в зелено, жълто и червено?

– Да, ако можем да използваме тази метафора. Прогнозният хороскоп е важен светофар за начинанията ни. Свети ли в червено, е по-добре да спрем и да се захванем с рутинните си ангажименти, да довършим определена, вече започната работа. Имаме ли жълта светлина, е дошло времето да опипаме почвата и да сме готови за нов скок. При знак зелено е важно да не изпускаме момента и да стреляме, защото звездите ни гарантират успех в такъв случай.

– Не е ли несериозно да се ръководим за действията си от пасажи във вестника, които отговарят не само за един, а за много хора?

– Няма нищо несериозно в това да търсиш информация, когато избираш най-добрия момент за реализация на инициатива, действие, цел. Моите хороскопи, изготвени за вестник „Борба”, дават нужната информация за всеки един зодиакален знак поотделно дали денят носи успехи, подводни камъни или предупреждения. Разбира се, това е глобална прогноза, отнася за голяма съвкупност от хора. Но действа безотказно. Друг е въпросът, ако човек реши да получи личен хороскоп, отговарящ само и единствено за него като индивид. Тогава изготвям индивидуална прогноза, която е с до 98% точност. Човек няма как да не успее, ако я спази стриктно.

– А какво отношение има астрологията към здравето и външния вид? Не е ли това трик твоите хороскопи да са по-различни от тези на останалите астролози?

– Не си играя с трикове, за да привличам вниманието върху своя интелектуален труд. Всички мои колеги астролози знаят за влиянието на Луната върху здравето, външния вид, начина на хранене и дори растенията. Но не всички обръщат внимание на Лунния календар. Аз придобих това знание от моята учителка Алена, която първа започна да изготвя такива съвети в авторското си списание. Моята рубрика с лунните съвети е по нейно подобие, но пречупена и структурирана от мен, за да се ползва по-лесно от читателите на вестник „Борба”.

– Значи е важно да се лекуваме в определени дни от месеца?

– Лечението е важно, но от по-първостепенно значение е да подбираме такива дни за плановите си операции, които не са забранени заради положението на Луната в отделните зодиакални знаци. Например, когато Луната се движи в Овен, забранени са операциите на главата, главния мозък, челюстите, очите. Когато тя е в Телец, неблагоприятно се повлияват операциите в областта на гърлото, гласните връзки, щитовидната жлеза, сливиците, носоглътката. Когато е в Лъв, сърдечните операции протичат с усложнения. И ако насрочите операция, когато за съответната част от тялото тя е непозволена, съществува голяма процентна вероятност от несполучлива развръзка. Нека уточня, че тук става дума само за плановите операции. За тях има как да се предвидят дати и при консултацията с хирурга да се изключат критичните. При спешните, животоспасяващи операции, за които няма време за изчакване, това знание е неприложимо.

– Ще отслабна ли, ако спазвам лунна диета четири пъти в месеца?

– Всеобщо и погрешно схващане е, че лунната диета съставлява онези четири еднодневни периода на гладуване, свързани с фазите на Луната. Лунната диета всъщност е начин на живот и хранене, съобразена не само с четирите периода на гладуване, а и на хранене според движението на Луната в зодиакалните знаци. Сложно, но вие няма нужда да го мислите. Аз го изготвям ежедневно в рубриката „Хранене и диета”, в която залагам именно принципите на лунното хранене. Когато Луната е нарастваща (от новолуние към пълнолуние), пълнеем по-лесно, с усилен глад сме и се нуждаем от повече ограничения на солта, защото задържаме течности. При намаляваща (от пълнолуние към новолуние) Луна е обратното – слабеем лесно, ако се храним на малки порции в по-чести интервали. Дългосрочни хранителни режими дават по-добри резултати и се спазват по-лесно, ако се стартират в ден, в който Луната е в огнен знак (Овен, Лъв, Стрелец). Това е основен принцип. Разбира се, има значение и от фазата на Луната, и от личната вибрация на деня при човека, който стартира своя хранителен режим. Изготвям много такива прогнози за започване на диета и подбирам такива дни, които да гарантират волята и характера, нужни за справяне с глада по време на режимите.

– Значи диетолог, фитнесинструктор и астролог могат да работят в съвкупност?

– И всеки един ще бъде полезен на другия, без да му пречи. Диетологът изготвя своя хранителен режим, съобразен с начина на живот на клиента си. Фитнесинструкторът следи за правилната физическа тренировка по време на режима. Моята работа се състои в това да кажа кога е подходящо да се даде старт на цялата тази процедура, за да бъде тя успешна и с дългосрочен ефект. Все пак това е старт на ново начинание и астрологията е полезна. Тук мога да се похваля с лични резултати, след като през февруари избрах правилния момент за стартиране на своя индивидуален хранителен режим и успях за шест месеца да стопя 14 килограма. В момента ги задържам успешно и се чувствам великолепно.

– А къде е любовта в хороскопите ти?

– Вярно е, че говоря рядко за любов в прогнозите си. Но и за това си имам основание. Вашият вестник се чете от широка аудитория хора. А по-голямата част от читателите ви са работещи хора, заети с делова дейност или частен бизнес. Това е и причината в хороскопите да пиша повече думички за работа, начинания, инициативи и действия. Надявам се да съм им полезен и да им показвам по един или друг начин пътя към успеха. Имам идея да включа минирубрика, в която да давам по малко звездни съвети за любовта в деловия или свободния ден на хората. Според вас, ще се хареса ли от читателите?

– Определено! Обещаваш ли да го направиш възможно най-скоро?

– Разбира се. В хороскопите от Нова година нататък ще бъде включен и пасаж за любовта.

– Като каза Нова година, нека завършим с нещо оптимистично за 2017-а.

– 2017-а е година, подвластна на вибрация 1, вибрация на Слънцето. Стартираме нов деветгодишен цикъл. Оптимизмът е задвижващата сила този цикъл да протече добре. И все пак не само надежди, а и действие се изисква. Така че ни чака много работа. Но през новата година ни се отваря шанс да направим бъдещето си по-добро.

– Значи ние разполагаме с шанса?

– Да, той е в нашите ръце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *