Специален албум за котки оглави две класации за класическа музика

Албум, създаден специално за котки, се радва на голяма популярност и сред техните стопани, благодарение на което покори две класации за класическа музика, предаде Ройтерс.
Албумът „Music for Cats“ беше издаден миналата седмица от компания „Юнивърсъл мюзик“. Необходимите за издаването му над 200 000 долара бяха събрани чрез кампания в Кикстартър.
Въпреки че е алергичен към котки, Дейвид Тий – челист в Американския национален симфоничен оркестър, решава да запише албум, предназначен специално за тях. Тавата включва пет инструментални композиции на чело в изпълнение на Тий, съчетани със звуци като чуруликане или котешко мъркане. Музикантът е осъществил идеята си, след като в продължение на две години е правил проучване върху теорията си, че бозайниците интуитивно реагират на звуци, на които са били изложени в ранното си развитие.
Дейвид Тий не крие задоволството си, че албумът е допаднал и на котешки собственици. Благодарение на интереса им тавата се е изкачила до върха в класациите за класическа музика на айТюнс и Амазон.
„Много стопани на котки споделиха с мен, че с удоволствие са слушали албума и са го „съпреживели“ със своите питомки“, казва Дейвид Тий след изпълнението си на живо в котешко кафене в Лондон.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *