229 четения

Бившето сержантско училище в областния град става бизнес център

БИВШЕТО СЕРЖАНТСКО УЧИЛИЩЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В СЪВРЕМЕНЕН БИЗНЕС ЦЕНТЪР, предвижда идеен проект на архитекти и експерти от местната администрация. Бъдещата градска зона ще разполага с достатъчно площи за организиране на конгреси и конференции, регионални, национални и международни прояви за промоции на различни продукти, стоки и услуги на открито и закрито.

Според концепцията в комплекса ще има отредени площи за конгресен център, атракционен парк, кътове за отдих, голям буферен паркинг, планирано е и изграждането на необходимата транспортна инфраструктура. Идейният проект е съобразен с големите инфраструктурни проекти от национално значение – доизграждането на магистрала „Хемус” и строителството на аутобана Русе – Велико Търново, който ще минава само на 4 километра от бъдещия бизнес център.

Бизнес центърът ще даде отлична възможност за насърчаване на местната икономика и за допълнителен туристически ръст във Велико Търново. За финансиране на изграждането му се коментират възможности по настоящите оперативни програми.

Още от 2013 г. кметът Даниел Панов води кореспонденция с Министерството на отбраната за прехвърляне в полза на Община Велико Търново на терените и сгради на бившето сержантско училище, които са с обща площ от 47 декара. Процедурата е необходима за реализация на концепцията за изграждането на изложбен комплекс. Последното становище на министъра на отбраната Николай Ненчев за трансформирането на собствеността на имотите е положително. Усилие за това положи и зам.-председателят на парламента Иван Иванов, който е народен представител от „Реформаторския блок” от областта.

Предстои Община Велико Търново и военното министерство да сключат двустранно споразумение.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

5 коментара за “Бившето сержантско училище в областния град става бизнес център

 • 24.10.2016 в 14:29
  Permalink

  „площи за организиране на конгреси и конференции !?!, регионални, национални и международни прояви за промоции!?! на различни продукти, стоки и услуги на открито и закрито !?! …площи за конгресен център, атракционен парк (хаха), кътове за отдих, голям буферен паркинг… изложбен комплекс !?!“
  Интересно кои са експертите и архитектите от местната администрация – автори на идейния проект на това…нещо.
  С оглед на архитектурния шедьовър, в който се е превърнал града в последните години, е задължително да бъдат посочени поименно.
  Да знаем на кого да благодарим.

  Отговор
 • 24.10.2016 в 16:21
  Permalink

  А кой строи на южната ограда на Сержанското, на новата „Буйнозов“?

  Отговор
 • 24.10.2016 в 17:00
  Permalink

  Сега хвърлят приказки на едро, после – едно голямо нищо.

  Отговор
 • 24.10.2016 в 19:04
  Permalink

  Само да не стане като със старото военно, че и там големи чудеса щяха да стават пък … Хубаво е да се развива града, да няма подобни пустеещи земи и райони, но да има смисъл в това което ще се строи и като се почне да се направи, а нее да стои разкаляно и разбито и грозно !!!

  Отговор
 • 25.10.2016 в 19:58
  Permalink

  Интересно как кметът Даниел Панов, който дойде от туристическия бранш и щеше да прави МНОГО за туризма и КУЛТУРАТА в града, който междувпрочем е известен като КУЛТУРНА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ, изведнъж посвети живота си на застрояването на гори, строеж на БИЗНЕС центрове и спортни съоръжения. Къде са тук култура и туризъм? Или един безобразно грозен лифт за туристи с лош вкус ще е достатъчен за този мандат? Търновци, търновци…Горко ви с такива управници. Преди си избирахте тъмночервен Драгни, после пък Румчо продажен демократ, а сега….Градът запада – половината офици по центъра са с табели „Дава се под наем“. Кому е нужен огромен празен бизнес център, когато в града няма бизнес???? Центърът гъмжи от беднички роми, дошли от околните села, занимаващи се с престъпни деяния – и те от немотия…скоро обаче и търновци ще са на това дередже и ще трябва да се спасяват кой-къде свари…От малоумни управници.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *