12 четения

Във Велико Търново тестваха вакуумна почистваща машина

ВАКУУМНА ПОЧИСТВАЩА МАШИНА ЗА УЛИЦИ, ТРОТОАРИ, ПАРКОВЕ И ОБЩЕСТВЕНИ ПРОСТРАНСТВА БЕ ТЕСТВАНА във Велико Търново. Качествата й бяха демонстрирани пред експерти и специалисти от общинския отдел „Околна среда” и от общинското предприятие „Зелени системи”.

Машината е белгийско производство, с компактни размери и се направлява от оператор. Задвижва се чрез ток, работи с четири акумулаторни батерии, които стигат за 16-часов процес на работа, а впоследствие се зареждат за около 10 часа. Две са степените на всмукателна сила, а отпадъците се събират с 240-литрова стандартна кофа за смет.

Преди година общинското предприятие „Зелени системи” закупи съвременна техника за оптимално и още по-ефективно почистване на улиците, парковете, тротоарите и обществените пространства. Служителите работят със самоходна косачна машина, която разполага също с приспособление за почистване на сняг, малогабаритни автометачка и камион за извозване на отпадъци.

Един коментар за “Във Велико Търново тестваха вакуумна почистваща машина

  • 24.10.2016 в 21:31
    Permalink

    Браво, много хубава техника,но незнам как ще се движи по развалените и никакви тротоари- например по ул. Хр. Смирненски!!!където през годината ако минат два пъти чистачки ще бъде празник, но те не метат улицата и тротоарите!! защото ще си счупят краката докато метат- а питам отговорните , мислят ли за децата от у-ще Д. Благоев.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!