5 четения

Илияна Йотова: „Имаме подкрепата на българските граждани за промяна и ще се поздравим с победа на тези избори”

КАНДИДАТЪТ ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ, ИЗДИГНАТ И ПОДКРЕПЕН ОТ БСП, ИЛИЯНА ЙОТОВА СЕ СРЕЩНА СЪС СИМПАТИЗАНТИ, ГРАЖДАНИ И ЧЛЕНОВЕ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ В ГРАДОВЕТЕ СТРАЖИЦА, ЕЛЕНА И ЛЯСКОВЕЦ. Поддръжниците и симпатизантите на ген. Румен Радев и Илияна Йотова посрещнаха кандидата за вицепрезидент с хляб и сол, кошница с лясковски вина и символичен ключ за „Дондуков” 2 в Лясковец. Преди срещата с партийния актив Йотова поднесе цветя пред Паметника на загиналите лясковчани във войните 1912 – 1918.

Пред хората Илияна Йотова изрази силните си притеснения от това, че има възможност изборите да бъдат манипулирани. „В тези избори няма да ни бъде леко. Ние много добре знаем, че срещу нас ще се изправи цялата държавна машина, знаем и какво ще се опитат да направят в изборния ден”, каза пред поддръжниците си Йотова. „Смятам, че този път обаче сме събрали добра организация, с копия от протоколите и наблюдатели отвън, и дано не го допуснем, защото България се превърна в нарицателно за модел как не трябва да се правят избори”, обясни Илияна Йотова.

„Днес по-важното е, че ние с вас имаме нещо, което нямат нашите политически опоненти от ГЕРБ. Те нямат подкрепата, надеждата и очакванията на хората за промяна”, категорична бе кандидатката за вицепрезидент на страната. Тя обобщи, че навсякъде – в населените места, в областните градове, където са проведени стотици срещи досега, се води диалог с хората, а не формално участие от една в друга среща.

Кандидатът за вицепрезидент обяви два основни приоритета, ако тя и ген. Румен Радев спечелят изборите – намаляване на бедността и гарантиране на сигурността в страната.

Йотова посети и град Стражица, където се срещна с избиратели в Клуба на пенсионера. Поставен бе въпросът за това от кои партии ще се търси подкрепа на евентуален балотаж. Там гражданите я увериха, че безрезервно й вярват и че ще я очакват да се върне при тях като вицепрезидент на България.

Въпросите, които поставяха още симпатизантите в Лясковец и Стражица, най-често бяха свързани с подмяната на кандидата за генерален секретар на ООН Ирина Бокова и обидата, която е нанесла Цецка Цачева, като е нарекла социалистите „без мозък”. На тях Йотова отговори, че кампанията срещу Бокова е започнала отпреди месеци с гнусни статии и поръчкови материали. „Смятам, че трябва да има разследване по случая”, допълни тя. Тя коментира и скандала с телевизионния дебат между ген. Румен Радев и Цецка Цачева. Йотова поясни, че е изпратила специално писмо до групите на социалистите и демократите в Европейския парламент относно изказването на Цачева за „безмозъчните” социалисти. „Разбира се, изпратих въпрос и до ЕНП, където членува Цачева, и ги попитах дали те приемат подобни квалификации и няма ли да се разграничат от това, което тя изрече. Не мисля, че в този век хората трябва да бъдат разделяни заради политическите им убеждения. Още повече че Цецка Цачева претендира да бъде обединител на нацията”, сподели още Йотова.

Най-активни се оказаха хората в град Елена. Те коментираха с кандидата за вицепрезидент отново темите за безработицата в страната, напускането на младите хора, демографската криза и ниските доходи и защо се стигна до разцеплението на партията и днес АБВ и „Движение 21” имат отделни кандидатури за президент?

Илияна Йотова беше на посещение в област Велико Търново през изминалите дни. Пред хората тя заяви, че вече 400 предизборни срещи са зад гърба й, в които е видяла надеждата за промяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!