„Локомотив“ се подсили с футболисти от Габон и Тунис

В петък горнооряховският „Локомотив” представи двете си нови попълнения – Юлис Ндонг Обам и Мохамед Слим Отман. Футболистите са абсолютни дебютанти в българското първенство, но са национали на своите страни – съответно Габон и Тунис, съобщиха от щаба на „железничарите“.

Българският футбол е почти непознат за двамата новаци в „Локо”. И двамата свързват страната ни със Стоичков и Бербатов.

„Бях приятно изненадан от видяното на мача в Пловдив. Стана добра игра, но е трудно от един мач да правиш изводи“, коментира първата среща на новия си отбор, която гледа на живо, Обам.

„Мисля, че попадам в точния момент в Горна Оряховица, когато отборът е в подем. Надявам се да помогна с каквото мога“, добави Слим. За него това не е първото предложение от български клуб. Преди няколко месеца имал и друга оферта, но тогава преговарял с отбори от Франция. След това дошло предложението от Горна Оряховица и си казал: „Защо пък не? Нека да пробваме”.

Трябва ни време за адаптация, но сме готови да тренираме здраво и да докажем, че имаме място в отбора, заявиха новите „локомотивци”.

Климатът и храната май ще са най-трудните препятствия пред двете момчета.

„Очаквах, че ще е по-студено. Засега обаче не е толкова страшно. Момчетата тук предпочитат студена храна и на мен ми е трудно. Но ще се справя“, добави Обам.

„Вътрешната конкуренция в отбора вече е на висота. В следващите една-две тренировки ще преценя кога новите ни играчи ще се появят в игра“, коментира преди гостуването в събота на „Лудогорец“ старши треньорът Иван Колев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.