10 четения

Нова полудневна диета позволява да се хапва изобилие от въглехидрати в края на деня

Нова полудневна диета набира популярност, давайки възможност на спазващите я да се „тъпчат“ с въглехидрати, но при едно условие – да забравят за сутрешния сандвич и обедната франзела и да хапват ориз и паста по вечерно време, пише в. „Дейли експрес“.
Предимството на новия хранителен режим е, че позволява на придържащите се към него да се съобразяват с това какво ядат само през половината част от деня. Полудневната диета изисква полезните протеини и блюда, включващи листни зеленчуци, да се консумират сутрин и на обед. За сметка на „постите“ през деня, почитателите на режима могат да хапват по вечерно време изобилие от въглехидратни продукти като ориз и паста.
Хранителният режим е разработен от културиста Нейт Мияки от Сан Франциско и е базиран върху проучване от 2011 г. Изследването, публикувано в сп. „Obesity“, показва, че хората, които се хранят с въглехидрати само по вечерно време, вместо през целия ден, отслабват повече.
„Представете си колко по-лесно е да спазвате диета само през половината част от деня. В това има логика – нашите предшественици са се ограничавали през деня, докато са търсили храна, и са пирували вечер“, казва Нейт Мияки на сайта си.
Културистът също се придържа към диетата, на която приписва завидната си форма, и често публикува в социалните мрежи любимото си вечерно блюдо – суши.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!