21 четения

С нови дървета и храсти са облагородени междублокови пространства в най-големия великотърновски квартал

Междублокови пространства в кв. „Бузлуджа“ в старата столица вече са облагородени с нови дървесни видове и храсти. Засадиха ги представители на ГЕРБ по инициатива на Деян Хаджийски – лидер на най-голямата група във Великотърновския общински съвет. Заедно с него в акцията се включиха колегите му Цветанка Недева, Гергана Евтимова, Росен Иванов, Георги Марков и най-младият съветник и координатор на МГЕРБ в региона Георги Недев. В акцията по залесяване участваха също младежи от великотърновската структура и представители на организацията на предприемачите и на жените в ГЕРБ.

Край блоковете в един от най-големите търновски квартали вече растат две дървета от красивия вид ацер палматум, два бука, два ясена и два шестила, една липа, две дървета, познати като „златен дъжд“. Освен това доброволците залесители изкопаха дупки и създадоха оптималните условия, за да се прихванат също 10 дряна, 10 броя от подходящите за всеки двор храстчета спирея, десетина чемшира и кълбовидни туи, шест люляка, две магнолии. Посадени бяха също два черни бора и четири стрикти.

Това допълнително подобрява градската среда в квартал „Бузлуджа”, стартирало със спечеления и защитен от кмета Панов проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”, в рамките на който бе извършена реконструкция на парка и междублоковите пространства, изградени бяха нови тротоари, подходи и поливна система.

Със залесяването бе спазено обещание, дадено по-рано от общинските съветници от ГЕРБ, които призовават всички граждани да опазват обществените придобивки. „Отговорността за общото благосъстояние е на всеки един от нас, а личният пример е изключително важен“, категорични са Деян Хаджийски и колегите му.

Нека гледаме по делата и с номер 17 в деня на вота българите да потвърдят своя избор за стабилност, подобряващи се условия за живот, работа и развитие, призова Хаджийски.

Един коментар за “С нови дървета и храсти са облагородени междублокови пространства в най-големия великотърновски квартал

  • 24.10.2016 в 16:59
    Permalink

    Както винаги хубава работа, ама българска. Действително направиха се нови тротоари и алеи в парка . Но не е изминала и година и между бордюрите на алеите и самите нови павета разстоянието вече е над 5 см. Второ. Имало полива система на теория. Това лято всичко изгоря и не е поливано нито един ден. В началото на парка бяха засадени цветя, но ако тръгнете по-нататък зелените площи просто са поляни с тръни и бодили.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *