69 четения

16 коли за по над 200 хил. лв. отнесени от паяка

„Мерцедес Ескалибур“, S-класи, поръчкови аудита и инфинити станали жертва през последната година

ЛУКСОЗНИ ВОЗИЛА С УМОПОМРАЧИТЕЛНИ ЦЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КОЛЕКЦИОНЕРСКИ КОЛИ, ЧИЯТО ЦЕНА НАДХВЪРЛЯ ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА, са станали жертва на великотърновския паяк от началото на годината. Доскоро в болярския град се налагаше митът, че специализираната платформа за репатриране на неправилно паркирали или неплатили в сини зони качва само обикновени МПС-та, но това съвсем не е така, личи от сводката на общинската фирма „Организация на движението, паркинги и гаражи”.

От местните улици заради различни прегрешения са прибрани 16 коли, чиито цени надхвърлят 200 хил. лв. и са непостижим лукс за мнозина. Сред последните, които са транспортирани до наказателния паркинг, са инфинити, две лимузини от луксозните серии на „Мерцедес”, както и колекционерския модел „Мерцедес Ескалибур”. На платформата са качени даже емблематични возила, снимани в клипове на родни чалга- и попизпълнители, коментират от фирмата.

Фотосите, които опровергават твърденията, че паякът вдига само обикновени МПС-та, са окачени на видно място в офиса на предприятието в центъра на старата столица.

Един от любопитните сюжети е с поръчков спортен мерцедес, собственост на сина на известен сенчест бос. Колата е на стойност, която в пъти надвишава цената на паяка, но не сме се колебали да я вземем, защото бе спряла в явно нарушение и на място за инвалиди, разказва директорът Иван Ламбов.Той припомня, че многократно са били слагани скоби даже на автомобили и джипове на политици, които обикалят региона заради настоящите предизборни кампании. „Плашат ни с важни клечки, заканват ни се, че ще ни уволняват и т.н. Българинът, като му бръкнеш в джоба, става чувствителен и трудно си дава сметка, че има правила, които трябва да спазва. При нас няма ходатайстване и не ни интересува кой кой е и на кого е човек”, бе категоричен управителят. Цeнaтa за освобождаване от наказателния паркинг е 42 лeвa. Отдeлнo ce плaщa зa вceки чac пpecтoй там. Махането на поставена скоба пък е 15 лв.

Вeликo Tъpнoвo e c нaй-ниcкитe цeни зa пaякa и cкoбитe. В Сoфия, Вapнa, Бypгac и Стapa Зaгopa зa peпaтpиpaнe ce плaщa пo 60 лeвa, a зa мaхaнe нa cкoбa пo 30 лв. В Сoфия, Вapнa и Стapa Зaгopa ce плaщa и пo 20 лeвa глoбa чpeз фиш зa нapyшeниe нa oбщинcкaтa нapeдбa зa пapкиpaнeтo. Сpeднo нa дeн във Вeликo Tъpнoвo ce зacкoбвaт мeждy 15 и 18 aвтoмoбилa, a пaякът вдигa пo пeтнaдeceтинa нeпpaвилнo пapкиpaни МПС.

Стилян НАЙДЕНОВ

7 коментара за “16 коли за по над 200 хил. лв. отнесени от паяка

 • 24.10.2016 в 14:56
  Permalink

  Ако информацията и цифрите са верни, то 15 коли е доста ниска цифра за паяка, за нарушенията, които се правят

  Отговор
 • 24.10.2016 в 17:32
  Permalink

  Нямате право да го вдигате, Идиоти безчувствени, олигофрени ! Да се радваме че можем да гледаме и се наслаждаваме на тия творения на изкуството. Колко ли е входа на една ретро изложба на такива творения-шедьоври. Колкото и да бързам, бих се спрял да погледам, пък и колко ли пречат…

  Отговор
  • 26.10.2016 в 0:20
   Permalink

   И? Като са шедьоври, недосегаеми ли са?! Правилата трябва да важат еднакво за всеки член на обществото, без изключение!

   Отговор
 • 25.10.2016 в 3:54
  Permalink

  А защо паяка не вдига колата на ресторант „Щастливеца“, която всеки ден е спряла извън разграфената зона за паркиране и точно на разклона за площада зад халите? Тя не само е на място забранено за паркиране, но и пречи на видимостта на излизащите от площада! А джипа Mercedes G class, който спира на тротоара на автобусната спирка пред магазина на МCAR Tuning на Баждарлък.Паяка го заобикаля и шофьора му спира да си купи цигари от близкият магазин, но услужливо не вижда белият джип! Тази статия се появява периодично за да ни се каже, че уж няма свои и чужди, но хората виждат и май вярват повече на очите си, отколкото на написаното! Това съм видял и аз в старата част на града – за новата не знам!

  Отговор
  • 25.10.2016 в 14:57
   Permalink

   Защото това е обществена поръчка. Питай някой който работи там. Всички са на комисионна от кмет до най- малкия които е свързан с тази поръчка.

   Отговор
 • 25.10.2016 в 8:12
  Permalink

  Как не изтървете някой от тези автомобили, че да изплащате до дето сте живи!

  Отговор
 • 25.10.2016 в 19:39
  Permalink

  Кметее,кметееее…..чудя се некьдьрен ли си или глупак…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!