6 четения

Наклонена чертичка спря видеонаблюдението на Велико Търново

Наново организират процедурата за над 380 хил. лв. с ДДС

ПРОПУСНАТА НАКЛОНЕНА ЧЕРТИЧКА, С КОЯТО СЕ ОБОЗНАЧАВА СИМВОЛЪТ ЗА ПРОЦЕНТ СТОПИРА ДЪЛГО ПЛАНИРАНОТО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Заради досадната техническа грешка при организирането на обществената поръчка процедурата ще бъде повторена, показа проверка на „Борба” по актуалната тема. При оповестяване на методиката за оценка в документите за кандидатите един от показателите е трябвало да носи 20% тежест от общата оценка. Вместо коректната цифра и процента обаче наклонената чертичка е пропусната и така вместо 20 цифрата е станала 2000. „Всичко това опорочава процедурата и може да повлияе на класирането“, считат от Община Велико Търново и стопират поръчката.

ПРОЦЕДУРАТА Е ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЗА ГРАДА И ПРАКТИЧЕСКИ ТРЯБВАШЕ ДА МУ ОСИГУРИ НЕПРЕКЪСНАТО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ с 36 камери. Част от проследяващите устройства трябваше да се поставят и в огромния парк „Света гора” и да спестят хиляди левове от жива охрана и повреден инвентар.

Общecтвeнaтa пopъчкa зa видeoнaблюдeниeтo нa пapкa и цялата градска площ бе обявена в началото на годината. От общия бюджет в размер на 384 хил. лв. с ДДС над 140 хил. лв. се заделяха за камери и известителна система за „Света гора”.

Пет фирми се явиха и представиха конкретни оферти, но една бе декласирана. Мераклии да изградят видеонаблюдение бяха „Анди БГ”, „Сeктpoн”, „ИTА Инжeнepинг”, както и „Етpa-ЕЛ”. Все още не е ясно кога и как ще бъде направена новата процедура.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “Наклонена чертичка спря видеонаблюдението на Велико Търново

  • 25.10.2016 в 15:37
    Permalink

    Може в следващите броеве да напишете и дали някой носи отговорност за този пропуск? или всичко ще се замете и ще си остане за наша сметка 🙂

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!