4 четения

Омайник на старици залъгал горнооряховка, че ще сменят лева с евро

ОМАЕН ИЗМАМНИК С НАД 20 Г. СТАЖ В ЗАТВОРА АРЕСТУВА ПОЛИЦИЯТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. 57-годишният Милорад Л. този път успял да подлъже баба от Горна Оряховица, че е пратеник на омбудсмана. Авторитетният наглед костюмар обяснил мило и вежливо, че в България вече щели да сменят лева с евро. Той пък бил натоварен със задачата да обхожда възрастните хора и да прибира левовете им по разпореждане на Мая Манолова, а след това хората щели да получават двойната равностойност на своите спестени левчета.

Така на въдицата му се хванала 79-годишна горнооряховка, а случаят се разиграл на 13 август тази година пред квартален магазин. Възрастната жена била заговорена от непознатия и след като била убедена в неговата легитимност, започнала да се вайка, че в себе си няма пари.

Старицата поканила човека в дома си, където освен наличните си 160 лв. му предала и златни накити и се договорили в първия работен ден тя да отиде в общината, за да си получи еврото и златото. След това гостът й си тръгнал. Вечерта тя се обадила на внука си и му разказала за срещата с непознатия и разбрала, че е измамена. След разследване и издирвателни мероприятия криминалистите влезли в дирите на извършителя, който освен топизмамник се оказал и от видинското село Дреновец. Преди това се е представял за служител на ВиК, за кметски пиар, за служител на различни министерства. Вече е привлечен от прокуратурата в Горна Оряховица като обвиняем и е оставен зад решетките за 72 часа.

Нели СУКОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!