Правят подземен паркинг и хотел с частно игрище за футбол в Арбанаси

ПЪРВИЯТ ПОДЗЕМЕН ПАРКИНГ В АРБАНАСИ, ГОЛЯМ СПАЦЕНТЪР СЪС ЗАКРИТ БАСЕЙН И ОГРОМЕН ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС С ЧАСТНО ФУТБОЛНО ИГРИЩЕ се правят в момента в Арбанаси. Баровското село става все по-привлекателно за туристите и ще им предлага множество екстри и удобства още през следващия сезон. Така на Арбанаси вече ще могат да съперничат много малко дестинации, тъй като тук освен запазената автентика на къщите умело се съчетава и луксът за гостите им.

Една от големите инвестиции в момента реализира бизнесменът Стефан Дойчев, потвърди за „Борба“ самият той. Той прави първия голям подземен паркинг в емблематичното село, който ще помогне доста за решаването на проблема с паркирането в района. Съоръжението е проектирано от арх. Драгомир Йосифов и е планирано така, че да се хармонизира изцяло със средата. Над входа за автомобили, който ще бъде издълбан направо в ската, пък се оформя паркова зона. Голям спацентър с всички възможни процедури и закрит басейн ще има в съседство като част от разширението на неговия парк-хотел „Севастократор“. Едни от екстрите тук ще бъдат процедурите и релаксът в басейните на фона на най-панорамната и красива гледка към Царевец, Трапезица и Велико Търново.

ОГРОМЕН ХОТЕЛ С НАД 3 ХИЛ. КВ. МЕТРА РАЗГЪНАТА ПЛОЩ И ДОРИ ЧАСТНО ФУТБОЛНО ИГРИЩЕ КЪМ НЕГО ВДИГА В СЪСЕДСТВО ДРУГ ПОПУЛЯРЕН ПРЕДПРИЕМАЧ – Красен Маслянков. Самият той разкри, че възнамерява да го пусне до идното лято. Ще се нарича „Болярско село“ и е разположен на юг от резиденцията. „Самият аз обичам спорта и затова съм замислил футболен терен, както и два корта. Надявам се да се задвижи и проектът за лифт от Балдуиновата кула, който ще минава край моя обект. Ако той стане, много малко места ще могат да се мерят с нас“, разсъждава Маслянков.

ВЕЧЕ СА В ХОД И 5 ПРОЕКТА ЗА ЧАСТНИ КЪЩИ НА „ПАНОРАМАТА“, КЪДЕТО СА РЕГУЛАЦИОННИТЕ ГРАНИЦИ НА СЕЛОТО. Две от тях прави един от най-състоятелните хора в региона – Димитър Димитров, собственик на фирма „Аполон 95”. Още три готови проекта има за идентични сгради непосредствено на завоя след манастира „Свети Николай Чудотворец“. Няма по-добра гледка към старата част на Велико Търново, Царевец, Трапезица и основните забележителности на града от тази, която предоставя „Панорамата“. Мястото е любимо и за снимки на всички посетители на баровското село заради гледката. Според брокери цените на земята в района са баснословни заради почти липсващото предлагане. Само голият терен тук се продавал за по 100 лв. на квадратен метър.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 thoughts on “Правят подземен паркинг и хотел с частно игрище за футбол в Арбанаси

 • 25.10.2016 в 13:24
  Permalink

  И говорите за „запазена автентика“…Арбанаси вече е еклектично „баровско село“.И като застроят и Панорамата,ще има панорама само за избрани – на първа линия,като на морето.

  Отговор
 • 25.10.2016 в 18:05
  Permalink

  Разкатаха фамилията на Арбанаси! Позор за алчността българска ( да сте виждали в древни италиански, френски или испански селища подобни безумия?)!

  Отговор
 • 25.10.2016 в 18:23
  Permalink

  Изсрахте се на архитектурният резерват с.Арбанаси ! Това направихте,драги управници и бизнесмени……

  Отговор
 • 26.10.2016 в 12:39
  Permalink

  Всички прекрасни места в България се окупираха от мутри, няма нищо автентично в това, всеки си прави каквото иска щом си плаща -слага си бариери и събира такси. Какъв процент от хората в България имат пари за такъв вид забавления, защо им се позволява да строят на всякъде ?Тази държава върви пред закриване, скоро май ще си останат само мутрите защото и децата им не искат да седят тук. Срамота, докога ще ги търпим такива ?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *