15 четения

Състезание по програмиране събра студенти и ученици във Велико Търново

ПРОЕКТЪТ TARNOVO TRAVEL СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО НА ДВУДНЕВНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОГРАМИРАНЕ CODE4TARNOVO, КОЕТО СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ В СТАРАТА СТОЛИЦА. Състезанието събра девет отбора на студенти, ученици и програмисти от Велико Търново, Горна Оряховица и региона. Всички екипи от участници представиха техните презентации, идеи и прототипи. Tarnovo Travel е мобилно приложение и сайт, който показва маршрутите на автобусите в града чрез GPS позициониране в реално време.

Втора награда взе проект за търсене на събития в България по ключови думи. Системата обхожда публично споделени събития в социалните мрежи и ги прави лесни за търсене. На трето място журито класира Tsarevets Team с проекта TarnovoHelp – сайт, който позволява на студентите в града да получат по-лесен достъп до информация относно основни услуги в града.

Организатори на състезанието бяха Startup Factory Русе и Клуб на програмиста – Велико Търново. Събитието се реализира в партньорство с Junior Achievement България и Великотърновския университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!