45 четения

ТЕМИДА ЗАД КАДЪР. Съдебни служители отмарят с екскурзии, последно ходили на Френската ривиера

Красимира Петрова е председател на сдружението от 100 души

СЪДЕБНИЯТ СЕКРЕТАР НА ДЪРЖАВНОТО СЪДЕБНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ПРИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ РАЙОНЕН СЪД КРАСИМИРА ПЕТРОВА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕГИОНАЛНАТА СЕКЦИЯ НА Националното сдружение на съдебните служители вече 15 години, от когато съществува и тази организация. В него членуват 100 служители от съдилища в старата столица и Елена. Съдебните служители от другите съдилища имат или отделни секции, или още нямат такива, но със сигурност всички биха поискали шеф да им бъде Краси Петрова, която е и душата на тази „компания“. Тя е завършила финанси във ВТУ и работи като съдебен секретар на държавното изпълнение от 1997 г.

ОТ 10 Г. ПЪТЕШЕСТВАТ ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ПО СВЕТА

ОТ ОКОЛО 10 ГОДИНИ СЪДЕБНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ СДРУЖЕНИЕТО ПЪТЕШЕСТВАТ ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ПО СВЕТА ЗА СВОЯ СМЕТКА, а заедно с тях все по-често ходят и съдии и прокурори, разказва г-жа Петрова. Така хората се сближават извън Темида, а след това работят по-добре. Тя казва, че пътешествията вече са се превърнали в традиция, може би и защото тя самата много обича да пътува. Тя се е превърнала в организатор на дестинациите и това със сигурност я радва.

Последното пътешествие на търновци във Франция с родното знаме
Последното пътешествие на търновци във Франция с родното знаме

Последното лято група от 45 души ходили на Френската ривиера за една седмица, а преживяването било незабравимо. В Кан търновци развели дори българското знаме. „Ние не сме само обучена, квалифицирана и модерна съдебна администрация, имаме и колективни отношения извън преките задължения. Тези наши пътешествия се отразяват много добре на всички, които участват. Екскурзиите са само за наша сметка, но съм щастлива, че при нас искат да идват все повече съдебни служители в сдружението от други съдилища, а на пътешествията идват и магистрати“, казва с усмивка Красимира Петрова.

МИСИЯТА НА СЪДЕБНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ Е ДА БЪДАТ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ и те са хората от храма на Темида, с които търновци се срещат най-често. Трябва да са с бадж, усмихнати, добре облечени, любезни и компетентни. Трябва да владеят протокола, етикета и вежливите форми на обучение. Затова ходят на семинари, а някои от тях са обучители в Националния институт на правосъдието. Преди броени дни 37 служители от съда и прокуратурата се завърнаха от обучение в Лозенец на тема „Протокол и етикет“, за което търновци са си плащали сами. Според Красимира Петрова найважни в този семинар са били модулите за организиране на срещи, разговори по телефона, подбор на облекло.

Търновското сдружение се издържа от членски внос, който е по-скоро символичен и повечето от него отива в националното сдружение. То не е синдикална организация, а от миналата година е регистрирано в обществена полза. От няколко години пък и съдебните служители са част от Темида и са присъединени към празника на юриста официално. Преди няколко години търновското сдружение спечели и проект за противодействие на корупцията в съдебната система.

Нели СУКОВА

Един коментар за “ТЕМИДА ЗАД КАДЪР. Съдебни служители отмарят с екскурзии, последно ходили на Френската ривиера

  • 25.10.2016 в 23:30
    Permalink

    Брей,то ще да е много евтино щом и такива служителки могат да си го позволят за цяла седмица на собствени разноски.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *