7 четения

10 ученици от ОУ „Бачо Киро” получиха награди от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

ДЕСЕТ ОТ НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК В ОУ „БАЧО КИРО” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА НАГРАДЕНИ В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА на тържество в рамките на Деня на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Децата са ученици от 3 до 7 клас и всички те имат натрупани награди в различни състезания.

Денят на отворените врати започна с открит урок по системата на Кеймбридж в първи клас. Идеята е да се представи нивото на обучение по чужд език в училището след присъединяването му към асоциацията и възможностите, които сдружението предоставя на българските училища и образователна система.

Търновското ОУ „Бачо Киро” е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България през 2013 г. Това е най-голямото и влиятелно обединение на училища у нас, в което членуват 105 от най-добрите български гимназии, средни и основни училища и езикови центрове. Основната цел на асоциацията е повишаване на нивото на обучение по чужд език в училищата членове. Най-мащабна проява и запазена марка на асоциацията е националното състезание по английски между учениците от училищата, членуващи в сдружението. В състезанието ежегодно участват близо 10 000 ученици, което го прави най-голямото подобно мероприятие у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!