68 четения

Кметът Георги Чакъров чете на хлапета „Който не работи, не трябва да яде“

За да уважат инициативата „Национална седмица на четенето” и да покажат колко е важно да си грамотен и да можеш да четеш, на гости на децата от началния курс на обучение в средно училище „Цанко Церковски” отиде лично по-голяма част от елита на Полски Тръмбеш.

Лично кметът Георги Чакъров влезе във втори „б” клас и прочете „Който не работи, не трябва да яде“. Децата със затаен дъх изслушаха приказката и веднага бързаха да кажат каква е поуката от нея. Кметът им пожела да пораснат големи и да реализират мечтите си, но никога да не забравят поуките, които дедите са ни завещали в народните приказки. Той каза на децата, че четенето е най-ценното богатство, което отваря широко очите на всички към познанието, и обеща на развълнуваните деца, че скоро отново ще дойде при тях, за да разбере кои книжки са прочели и какво са научили от тях.

maraton-1Председателят на Общинския съвет Маринета Кузманова беше избрала да почете на децата от IV „в” клас откъс от книгата на Северин Северняк „Аз съм Левски”. Тя говори пред децата за националния герой и за неговите подвизи. Началникът на полицията гл. инспектор Марин Маринов, който продължава да чете приказки и вкъщи на своите деца, прочете на децата от I „г” клас приказките „Правдата и кривдата” и „Дар от сърце”. Началникът на пожарната Илиян Илиев беше избрал и прочете на децата приказките „Тримата братя и златната ябълка” и „Старите хора”.

Освен тях приказки четоха зам.-кметът Назиф Кадир, Емил Цонев – секретар на общината, Марин Борисов – полицейски инспектор „Пътен контрол”, Павлина Минева – бивш директор на СУ ”Цанко Церковски”, Галинка Калчева – бивш директор на ЦДГ „Първи юни”, Николинка Генова – началник-отдел „Социална политика, образование и култура”, Силвияна Димитрова – гл. специалист образование, инж. Любен Дочев – управител на „Стройко – Д” ООД.

Чрез включването си в своеобразния маратон на четенето ръководството на общината и ръководители на други институции показаха, че четенето освен полезно е и много забавно. Децата от своя страна споделиха, че обичат приказките, защото чрез тях се учат на добро и винаги търсят поуките от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!