71 четения

Константин Димитров направи и LED часовник с помощ от Калифорния

УЧЕНИКЪТ ИЗОБРЕТАТЕЛ ОТ ГИМНАЗИЯТА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ Константин Димитров си направи и LED часовник от картон и пусна поредния си проект в интернет. Той е показал стъпка по стъпка как да се направи часовникът в Instructables.

„Няколко дена по-късно получих лично съобщение от г-н Ед Ернандес от Ориндж каунти в Калифорния с искане на точни размери на кутията, за да принтира друга, тъй като направих първата от картон. В синьо са часовете, в червено минутите и в зелено секундите“, сподели ученикът, който догодина ще бъде абитуриент.

Новото изобретение – LED часовник.
Новото изобретение – LED часовник.

Почти веднага той е получил новите кутии за PIXIE – неговия часовник, от мъжа от САЩ. Кутиите са 3D принтирани и са подарък от Ед Ернандес, познат като Fstedie в Instructables, за което бедното момче е много благодарно.

ДАРОВИТОТО МОМЧЕ ПУСНА ТАЗИ ГОДИНА СОБСТВЕНА МЕТЕОРОЛОГИЧНА СТАНЦИЯ В Полски Тръмбеш, за която получи награда от фондация „Миню Балкански“ за млади таланти в областта на електротехниката и метеорологията. Освен това Косьо направи и уред за мерене на пулс, който вероятно ще кръсти пулсомер.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!