136 четения

Навръх 8 ноември – Деня на българската полиция

11 жени и 29 мъже пазят спокойствието на хората и борят бандитите в общината

Началник на Районното управление в Полски Тръмбеш е главен инспектор Марин Маринов. Родом е от село Раданово, но живее във Велико Търново. Възпитаник е на местното средно училище „Цанко Церковски“. Висшето си образование завършва през 2005 година в Академията на МВР – София. Женен, с две деца – момчета.

Под неговото умело ръководство са общо 36 служители, от които 3 жени в администрацията; 4 жени с полицейски правомощия: 2 – в криминална полиция, една – охрана на обществения ред, и една – разследващ полицай, и 29 мъже, разпределени в охрана на обществения ред, контрол на пътното движение, охранителна полиция, криминална полиция, оперативна дежурна част, разследващи полицаи, администрация по Кодекса на труда. Така 11 дами и 29 мъже се грижат за спокойствието на хората в града и 14-те села на общината и борят бандитите, без да се оплакват.

В помощ на шефа са началник-група „Криминална полиция“ старши инспектор Силвия Атанасова и началник-група „Охранителна полиция“ старши инспектор Михаил Михайлов. Независимо от това, че са приели за свой дълг да изпълняват мъжка професия, жените с полицейски правомощия се представят отлично в направленията, за които отговарят. Стриктно изпълняват своите задължения и са абсолютно отдадени на професията си. Под строгия контрол и вещото ръководство на началника на РУ и началник-група „Охранителна полиция“ в полицейското управление са 2-ма полицейски инспектори и 2-ма младши полицейски инспектори, които обслужват всички населени места в община Полски Тръмбеш и които в съвместни усилия с необичайния състав на „Криминална полиция“ – 50 на 50 мъже – жени, успяват да разбият престъпността и осигурят спокойствие на гражданите на общината. В РУ Полски Тръмбеш функционира и служба „Контрол над общоопасните средства“, която в лицето на един младши полицейски инспектор извършва дейности по издаване на разрешения за дейности с огнестрелни оръжия и боеприпаси съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия.

За контрола на пътното движение и спокойствието по улиците на общината се грижат 5 младши автоконтрольори, един полицейски инспектор и служителите от „Охрана на обществения ред”, които строго следят за спазването на Закона за движение по пътищата, обществения ред и спокойствието на гражданите. Тук трябва да поздравим за празника и един друг екип – оперативната дежурна част, състояща се от 5-има служители с полицейски правомощия, които денонощно координират дейността на полицейските служители, приемат сигнали и обслужват пострадали от престъпления. Не по-маловажна е дейността на администрацията на РУ Полски Тръмбеш, която е сърцето на управлението и през която преминава целият документооборот на управлението. А през зимните дни един от служителите, който е на половин бройка по Кодекса на труда, се грижи за топлината в сграда. С местослужене в Полски Тръмбеш са трима разследващи полицаи, които в синхрон със служителите от охранителна и криминална полиция разкриват престъпления и изправят виновните пред съда.

В това на вид малко районно управление цари синхрон в работата и във взаимоотношенията между отделните служители независимо от натовареността им и ежедневните проблеми, с които трябва да се справят, за да осигурят спокойствието на гражданите на територията на община Полски Тръмбеш.

Може би заради това управлението е на едно от челните места в Областна дирекция на МВР по разкриваемост на престъпления. Този висок резултат е плод от съвместните усилия между ръководство и служители, постигнат с много лишения, извънреден труд и постоянство независимо от малобройния личен състав.

Но полицейските служители могат не само да работят. Те намират време и да се веселят. Всяка година отбелязват традиционните, професионалните и национални празници с културно-масови мероприятия, които сближават колектива. От 2016 година отново е възродена традицията да се прави календар със снимка на служителите от управлението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!