4 четения

Разследват пожар в дома на търновката, на която забиха кирки в колата

Криминалисти разследват причините за пожар в жилището на 27-годишна жена от Велико Търново. Стихията лумнала в апартамент на ул. „Оборище” 8. Съседи видели, че се извиват гъст дим и пламъци, и в 2,32 часа в неделя подали сигнал на тел. 112. На мястото незабавно били изпратени екипи на пожарната и полицията. Тъй като стопанката не била в града, се наложило пожарникарите да разбият входната врата, за да влязат в горящия имот. Въпреки бързата намеса на огнеборците обаче пламъците са унищожили спално помещение с намиращи се в него лаптоп, телевизор и други вещи. Пострадали няма.

Първоначално се предполагало, че причината за пожара е късо съединение от забравена включена нощна лампа. В момента обаче полицията разследва версия за умишлен палеж и по случая е образувано досъдебно производство.

Има съмнения, че някой умишлено е подпалил апартамента, тъй като на 28 септември лекият автомобил на стопанката осъмна с две забити кирки. Поразената кола бе открита от собственичката. Тя заварила возилото със забита кирка в тавана, а другата в предния капак.

В нощта на саморазправата возилото е била паркирано в междублоково пространство на ул. „Оборище “ 8. Още тогава бе ясно, че злодеянието не е дело на криминален контингент. Основната хипотеза е, че се касае за любовен конфликт след раздяла.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. архив „Борба”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!