257 четения

Рекорд! Измъкнаха 25-килограмов шаран от язовир „Ал. Стамболийски“

Милен Дончев хванал гиганта след час борба

ШАРАН С ТЕГЛО, КОЕТО С МАЛКО НАДХВЪРЛЯ 25 КИЛОГРАМА, ИЗМЪКНА ОТ ВОДИТЕ НА ЯЗ. „Александър Стамболийски“ великотърновецът Милен Дончев. „Една седмица го дебнах, спах на язовира, хванах го на около половин километър навътре от местността Мъгъра в посока „Залива на кормораните“. Има един популярен рибарски израз „на дъртия шаран дядо му“ – това, което хванах, е именно той, разкри щастливият въдичар специално за „Борба“. Десетки спецове по риболова месеци наред преди него са се опитвали да издебнат трофейния екземпляр, но така и не успявали. Мнозина са виждали необичайно голямата риба в плитчините, след което тя изчезвала в посока потопеното в чашката на язовира село Бара.

СЕДЕМ НОЩИ ПРЕСТОЯВА НА ПАЛАТКА КРАЙ ЯЗОВИРА ДОНЧЕВ. Щастието се усмихва на електротехника едва накрая. Мъжът решил да излезе вабанк на едно от най-дълбоките места и да опита късмета си със специалната си захранка с основа царевица. Разкрива, че използвал и същата стръв, кука втори номер и 35 мм корда. Малко повече от час са били нужни, за да извади гигантския екземпляр от водите на язовира.

„Шаранът бе доста тлъст и не става за ядене, продадох го за 250 лв. на развъдник с рекламна цел и за да се подобри материалът им“, разкрива въдичарят.

С. МАРИНОВ

Сн. личен архив

Един коментар за “Рекорд! Измъкнаха 25-килограмов шаран от язовир „Ал. Стамболийски“

  • 26.10.2016 в 20:51
    Permalink

    Честито колега!Ад 10 години всяко лято ходех там ! Питай жена ми!Ама на! Късметлията си ти!Честит да ти е !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *