Старите кучета могат да научат нови трикове, ако хапват сьомга и сладки картофи

Любителите на кучета, които смятат, че с напредването на възрастта питомците им вече не могат да усвояват нови номера, със сигурност ще се зарадват да научат, че това е възможно – ако ги хранят със сьомга, грах и сладки картофи, пише в. „Дейли експрес“.

Специалисти по кучешка храна от сайта Tails.com направили проучване и са установили, че дългосрочната памет на четириногите питомци не отслабва с възрастта, както и че може да бъде стимулирана с някои храни. Освен сьомга, грах и сладки картофи, полезни за интелекта, паметта, познавателните способности и реакциите на команди на кучето са също екстрактът от розмарин и царевицата. Всички тези продукти са богати на витамини, мастни киселини и антиоксиданти, които са от полза и за човешкия мозък.

Направеното от специалистите проучване е обхванало 2000 собственици на кучета. Стопаните са споделили, че включването на полезните храни в кучешкото меню е помогнало на питомците им да поумнеят.

Част от собствениците на кучета също така смятат, че домашните им любимци ги разбират по-добре, отколкото хора от обкръжението им, както и че са по-интелигентни от някои от приятелите им.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.