59 четения

Читалището в Раданово дава живот на селото с празници

„Празниците, които провеждаме с учениците, създават атмосфера, в която малкият ученик се чувства по-добре и изпитва удоволствие”, казва председателката на читалището в Раданово Мария Кузманова.

Едно от последните тържества е по случай Световния ден на учителя. Културната институция работи добре съвместно с ОУ „Кирил и Методий”, а в изявите участват учителите и ученици. За последното тържество е проведен час в библиотеката. Библиотекарката Антония Хайдарова прочела много гатанки, които децата слушали с интерес. Прочели се любими детски приказки, а като награда хлапетата получили книжки.

rad-1Пак този месец с вечер, посветена на Световния ден на възрастните хора, на младежта и поезията, читалището в Раданово стартира зимните си вечери край огнището, които продължават до февруари. Със същото тържество бе закрита и програмата „За летния културен отдих на децата, младежта и възрастните”. В програмата е направен обичаят „Седянка” с много песни на автентичната група. На вечерта е направен и своеобразен отчет на мероприятията през тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!