Спорт

Ирина Николова и Анна Ангелова доминираха на Държавното по всестранна езда

Състезателките на „Калоян 92” станаха шампионки на страната

С пълна кошница отличия приключиха държавните първенства в най-атрактивната дисциплина в конния спорт – всестранна езда, състезателите на великотърновския клуб „Калоян 92“. Надпреварата бе от петък до неделя в конната база в Арбанаси с участието на 48 коня, като включваше обездка, крос през пресечена местност и конкур ипик (б.р. прескачане на препятствия).

В клас „Н“, където стартираха четиригодишни коне, домакините окупираха челната тройка. Шампионска титла на страната завоюва Ирина Николова с Конан, пред съотборничките си Николета Павлова с Дарио де Луп и Преслава Згурева с Квебек.

В клас „Една звезда“ Анна Ангелова не остави шансове на конкурентите си мъже и с Айс Гърл се окичиха със злато. Бронза взе Николета Павлова с Каризма.

Две точки не достигнаха на Анна Ангелова да дублира титлата си и при юношите до 18 години. Талантливата състезателка на „Калоян 92“ и Айс Гърл останаха на второ място след състезателна двойка от столицата. И тук третата позиция бе за Николета Павлова с Каризма.

„Заслужавахме първото място и в тази възраст. Честно казано, изядох се от яд, но така е в спорта“, коментира президентът и треньор на великотърновския клуб Михаил Костов.

При децата, които се състезаваха с понита, победи Йоанна Тодорова от „Калоян 92” с Белмондо.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *