Новини

И в Самоводене дадоха подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка ген. Радев – Йотова

Като гласуват с бюлетина N 13, хората очакват да има промяна в грижата за тях и децата им

Председателят на областната организация на БСП Валентин Ламбев, Весела Лечева – член на ИБ на БСП, и народният представител Мариана Бояджиева се срещнаха със симпатизанти във великотърновското село Самоводене.

„Убедени сме, че новият президент ще се казва генерал Румен Радев и трябва да вярваме в това. Пред нас имаме един професионалист с достойнство и с морал, който мисля, че може да бъде най-добрият президент на България досега”, обърна се към самоводчани председателят на БСП във Велико Търново. „Повече от ясно е, че е хората искат промяна. Очакванията и подкрепата, които имаме от вас, сочат това, а не измислените и нагласени проучвания”, категоричен бе областният лидер на червените.

„Различното в нашите срещи заедно с ген. Румен Радев и Илияна Йотова е това, че нашата кандидатпрезидентска двойка чува болките и въпросите на хората, близо е до тях и ги подкрепя”, каза пред десетките жители на Самоводене Весела Лечева. „Ескортът на нашите опоненти преминава толкова бързо през България, че няма време да изслуша въпросите на хората”, допълни Лечева. Тя посочи още, че ген. Радев е пример за лидер и подражание, пример какъв трябва да бъде президентът на България.

„Аз не искам да ни представлява политик като назначения от ГЕРБ Росен Плевнелиeв. И сега се прави поредният опит да бъде назначен президент на ГЕРБ, и то със служебна победа. Затова е важно да се направят тези срещи и хората да чуят посланията на нашите кандидати”, подчерта олимпийската шампионка и почетен гражданин на Велико Търново. „Хората се страхуват и са притиснати заради заплатите си, които получават от администрацията”, сподели още Весела Лечева. „Смятам, че в тази държава монополът, който се образува, пречи на българската икономика и ние вече нямаме малък и среден бизнес, гръбнакът на икономиката е прекършен”, посочи Лечева.

Що се отнася до ролята на президентската институция, която се омаловажава, Весела Лечева изтъкна, че президентът на тази държава може да бъде коректив на всяко едно управление, затова и той се избира от целия народ, мажоритарно, а не се назначава от Народното събрание. По думите й, той трябва да бъде бариера, ако в едно управление не се зачитат националните интереси и основните права на гражданите. „Президентът представлява нацията и държавността и аз виждам най-добре в тази роля ген. Румен Радев. Трудно взехме решението да го подкрепим, но сега, след срещите си с хората, когато ми споделят, че имаме изключителен кандидат, аз съм спокойна, че това е правилният човек за държавен глава”, каза Весела Лечева.

„Радев е балансиран и спокоен. Време е да имаме такива политици, които уважават и публиката, и хората, пред които застават, допълни тя и добави по повод кандидатурата за главен секретар на ООН как във външната ни политика е оставено най-срамното петно за дълги години напред – това противопоставяне на българка срещу българка само заради обслужване на чужд интерес. Думите й подкрепи и народният представител от БСП Мариана Бояджиева, която сподели, че е крайно време да се разчупи монополът на властта. „Често Росен Плевнелиев ни поставяше в ситуации, в които нямаше усещането, че външната политика на страната се формира в България”, заяви депутатът. „Искаме да върнем националното ни достойнство и самочувствието в лицето на президентската институция. За хората ген. Радев е различният кандидат и възможност за промяна. Човек с позиция, който когато трябваше да каже „не”, той го правеше”, изтъкна Бояджиева. „На следващо място – Илияна Йотова, един сериозен политик, който стои близко до хората и с отношение по всички проблеми в България и със сигурност ще го прави и като вицепрезидент на страната”, добави Бояджиева.

Жители на Самоводене споделиха, че са силно разтревожени от това, че правителството иска да засели бежанци по населените места в общините. И без друго не се чувства сигурност през последните години, а сега и това, жалват се хората. Много от тях разказаха, че са изпратили деца и близки в чужбина поради невъзможността да се реализират тук. Те поискаха да има ясна стратегия за развитието на образованието, защото предлагането на обучения във вузовете и професионалните гимназии не винаги е съобразено с нуждата от кадри. Самоводчани с огорчение признават колко тежко живеят пенсионерите и колко много са отчаяни и разочаровани. Много от тях не виждат изход с тези малки пенсии и едва преживяват. „Не може толкова години да работим и накрая пенсията ни да не ни стига за лекарства, медицинско обслужване и храна”, сподели Георги Евтимов – бивш председател на пенсионерския клуб в Самоводене. „Очакванията ни са сега, когато гласуваме и подкрепим Румен Радев с номер 13, наистина да има промяна в грижата за нас и нашите деца”, изразиха надеждите си отрудените и изоставени възрастни хора.

Инициативният комитет за подкрепа на ген. Румен Радев Ви кани на среща разговор с политическия наблюдател Тома Томов. Темата: „Светът – един личен поглед“.

Ще бъде прожектиран авторският филм „Въздушен бой“. Срещата ще се проведе на 31.10. 2016 год. от 18 часа в зала „Плиска“ на „Интерхотел Велико Търново”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *